Ei Tenetiä, ei Mulania – mutta ainakin yksi uusi leffa on tulossa leffateattereihin

Covid-19-viruksen leviäminen on jälleen sillä tolalla, etteivät yhdysvaltalaiset elokuvateatteriketjut voi avata oviaan kaikelle kansalle. Tilanne heijastuu ikävästi myös mm. Suomeen, koska suuren budjetin leffojen maailmanensi-illat on perinteisesti haluttu toteuttaa niin, että elokuva avaa isosti Yhdysvalloissa ensin tai kaikkialla maailmassa lähes samaan aikaan.

Vaikka esim. Suomessa elokuvateatterit voivat tällä hetkellä järjestää jälleen näytöksiä, saleissa pyörivät toistaiseksi muut kuin tämän kesäkauden hiteiksi alkujaan suunnitellut uutuudet: Christopher Nolanin Tenetin julkaisupäivämäärä on tällä haavaa aivan avoinna, ja viimeisimmän tiedon mukaan myös Disneyn uusi Mulan-versiointi on siirretty samanlaiseen odottavaan tilaan. Sarjakuvafilmatisointi Wonder Woman 1984 on lykätty marraskuulle.

Ainakin yksi uusi elokuva on kuitenkin tulossa pohjoismaisille valkokankaille. Elokuun puolivälistä alkaen (ellei vastaan tule esteitä) saleissa pyöritetään Gerard Butlerin (Angel Has Fallen, 300) ja Morena Baccarinin (Deadpool) toimintarainaa Greenland. Sen synopsis lupaa kamppailua elämästä ja kuolemasta ja valtavan komeetan aiheuttamaa paniikkia.


Lähteet: Deadline, Variety

Kuva: SF Studios/STX Studios/Greenland, 2020

R. Isoviita 24.07.2020 klo 23:38

Uusimmat uutiset