Roman Polanski sai kenkää Oscar-akatemiasta

3.5.2018 22:52

Yhdysvaltain elokuva-akatemia on erottanut kaksi jäsentään. Vappuna kokoontunut akatemian johto päätti, että ohjaaja Roman Polanskille (kuvassa) ja TV-tähti Bill Cosbylle ei enää ole sijaa elokuva-akatemiassa.

Roman Polanski, joka vuonna 2003 palkittiin parhaan ohjaajan Oscarilla elokuvastaan Pianisti, asetettiin 1970-luvun lopulla syytteeseen alaikäisen hyväksikäytöstä. Polanski tuomittiin vankilaan, mutta lopulta hänet kuitenkin vapautettiin Eurooppaan viimeistelemään elokuvaa, eikä hän palannut Yhdysvaltoihin suorittamaan tuomiotaan loppuun. Bill Cosby puolestaan sai hiljattain tuomion raiskauksesta.

Yhdysvaltain elokuva-akatemia on julkaisemassaan tiedotteessa todennut äänestäneensä Polanskin ja Cosbyn erottamisesta jäsenistöstään. Tiedotteessa mainitaan myös, että akatemian johto pyrkii jatkamaan eettisten standardien edistämistä, jotta akatemian jäsenet vaalisivat sen aatteita, kuten kunnioittaisivat ihmisarvoa. Erotetut jäsenet eivät saa enää nauttia elokuvien ennakkonäytöksistä entiseen tapaan, eikä heillä myöskään ole oikeutta äänestää Oscar-ehdokkaita.

Lähteet: IndieWire, Oscars

Kuva: Zff2012

Lisää luettavaa