Loputkin Marvel-hahmot viimein Disneylle – tässä yksi keino

8.11.2017 16:45

Yksi sarjakuva- ja erityisesti Marvel-faneja kaihertavista ongelmista on ollut, etteivät kaikkien Marvel-hahmojen oikeudet ole täydellisesti enää Marvelin omistuksessa. Näin ollen se ei voi käyttää niitä elokuvissaan. Pari päivää sitten tapahtui kuitenkin jotakin sellaista, mikä nostatti odotuksia asian muuttumisesta.

Marvel, joka on kuulunut jo useamman vuoden Disney-yhtiöihin, on yrittänyt saada takaisin hahmojensa oikeuksia – esim. Fantastic Four eli Ihmeneloset ja X-Men eli Ryhmä-X kuuluvat tällä hetkellä 20th Century Foxille. Maanantaina talousjulkaisut alkoivat kuhista uutisesta, että Disney olisi aikeissa ostaa 20th Century Foxin. Tällaisen kaupan toteutuessa monen fanin unelma olisi askeleen lähempänä toteutumistaan – X-Men-hahmot samassa elokuvassa Avengers-hahmojen, kuten vaikkapa Thorin ja Iron-Manin kanssa.

20th Century Fox ei toki ole kokonaan myynnissä, mutta huhujen mukaan sen omistajia kiinnostaisi keskittyä jatkossa enemmän uutisiin ja urheiluun kuin myös viihteeseen. Tämä, arviolta 20 miljardia dollaria maksava
paketti, johon kuuluvat niin Foxin elokuvastudiot kuin mm. National Geographic-kanava, oli myös se, josta Disney aloitti ostoneuvottelut. Pelkkä neuvottelujen aloitus nostatti hyvää pöhinää myös pörssissä, sillä Disneyn osakkeet kipusivat hinnassaan liki 2% aiemmasta.

Ikävä kyllä Disneyn ja Foxin neuvottelut eivät tällä erää kuitenkaan edenneet juuri alkua pidemmälle. Toistaiseksi leffayhtiöiden yhdistymistä ei ole siis näkyvissä, mutta mikään ei viittaa siihen, että suunnitelmaa olisi myöskään kokonaan hylätty.

Lähteet: THR,
CinemaBlend, The Verge, ScreenRant, ABC, CNBC

Kuva: Avengers: Age
of Ultron
, 2015/Marvel

Lisää luettavaa