J. J. Abramsin suunnitteilla oleva elokuva aiheuttaa jo nyt kohua

3.10.2017 14:09

Star Wars– ja Star Trek -elokuvien parissa nimeä saanut ohjaaja J. J. Abrams suunnittelee uutta versiota viime vuonna ilmestyneestä japanilaisanimaatiosta. Your Name -anime, joka nähtiin myös Suomessa keväällä kertoo kahdesta nuoresta, pojasta nimeltä Taki ja tytöstä nimeltä Mitsuha, jotka erään päivänä huomaavat vaihtaneensa kehoja keskenään. Makoto Shinkain ohjaamaa elokuvaa on kehuttu jopa Hayao Miyazakin leffojen tasoiseksi.

Satoja miljoonia dollareita ympäri maailmaa keränneen Your Namen uusi versio on nyt tulilla Hollywoodissa. J. J. Abrams on nimetty elokuvan tuottajaksi yhdessä Lindsey Weberin ja alkuperäisen Your Name -tuottaja Genki Kawamuran kanssa. Tarkoitus ei ole tehdä uutta animaatiota, joten tekijät tutkailevat nyt sopivia kasvoja tulevan leffan pääosiin. Tämä on saanut osan alkuperäisen elokuvan faneista jo varpailleen.

Sosiaalisessa mediassa on vaadittu Abramsia mm. julkistamaan elokuvan näyttelijälistan, jotta yleisö voisi olla varma siitä, ettei Hollywoodissa haluttaisi tämänkin leffaversioinnin kohdalla harrastaa ns. valkopesua. Kriittiset äänet ovat mm. nostaneet esiin pelkonsa siitä, että Taki-pojan osaan palkattaisiin lihaskimppu Dwayne Johnson, tai että Emma Stone nähtäisiin elokuvan naispääosassa. Pari vuotta sitten valkoihoisen Stonen roolittaminen Aloha-rainan aasialaissukuiseksi hahmoksi nostatti niin ikään äläkän. Lisäksi Scarlett Johanssonin palkkaaminen animeen pohjautuneen Ghost in the Shellin uuteen versioon herätti monissa faneissa kuumia tunteita.

Toistaiseksi uuden Your Namen roolituksesta ei ole vielä annettu tarkkoja tietoja. Uutta versiota käsikirjoittaa Eric Heisserer (Hours, Arrival).

Lähteet: Deadline, Playlist, Metro.co.uk, The Guardian

Kuva: Cinema Mondo

Lisää luettavaa