Ohukainen ja Paksukainen saavat elämäkertaleffan

Stan Laurel ja Oliver Hardy, eli tutummin Ohukainen ja Paksukainen aloittivat molemmat elokuvauraansa tahoillaan jo n. 100 vuotta sitten. Englantilainen Laurel ja amerikkalainen Hardy löivät yhdessä läpi 1920-luvun lopulla lyhyissä komedioissa, joissa Laurelilla oli yksinkertaisen ja lapsekkaan Ohukaisen rooli, kun taas Hardy tulkitsi kaksikon älykkäämpää, mutta kiivasluonteisempaa puoliskoa, Paksukaista. Kaksikon elämästä on tulossa elokuva, jonka levitysoikeuksista käydään kauppaa tänään käynnistyneillä Cannes'n elokuvafestivaaleilla.

Leffan, joka kantaa nimeä Stan and Ollie, pääosiin on sen ohjaaja Jon S. Bairdin (Filth) mukaan saatu unelmanäyttelijät. Laurelin osassa nähdään englantilaiskoomikko Steve Coogan (Philomena, Alan Partridge), Hardyna puolestaan chicagolaissyntyinen John C. Reilly (Velipuolet, Boogie Nights). Elokuvan käsikirjoituksesta vastaa Jeff Pope, joka oli Oscar-ehdokkaana yhdessä Steve Cooganin kanssa käsikirjoituksestaan draamaan Philomena vuonna 2014.

Stan and Ollie keskittyy 1940-luvulle asti kultakauttaan eläneen koomikkoparin myöhempiin aikoihin. 1950-luvulla Laurel ja Hardy tekivät vielä varieteekiertueita, mutta heidän suosionsa oli selvästi laskussa. Lisäksi heidän välinsä eivät olleet entisellään, mihin Hardyn heikkenevä terveys toi oman suolansa.


Lähteet: Variety, The Guardian, Deadline

Kuva: Thicker Than Water/ Hal Roach Studios, 1935

R. Isoviita 11.05.2016 klo 15:07

Uusimmat uutiset

Netflix kasvattaa leffa-arsenaaliaan

Suoratoistojätti pukkaa ulos leffoja tiheämpään kuin vuodessa on viikkoja.

R. Isoviita

Elokuvamaailman paha poika, huuruisen Enter the Voidin ohjaaja, avautui elämänmuutoksestaan

Gaspar Noé on tunnettu rajuista kuvauksistaan.

R. Isoviita

Netflix iski jarrua Roald Dahlin lastenkirjan leffaversioinnille

Tilanne Englannissa ei näytä hyvältä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...