Halloween peruttu hamaan tulevaisuuteen

19.1.2016 14:05

Vuonna 1978 alkanut Halloween-elokuvien sarja näyttää jääneen katkolle. Lukuisia jatko-osia ja uudemmankin tulkinnan alkuperäisestä elokuvasta kattava jatkumo jäi loppuvuodesta yllättäen aivan avoimeksi. Elokuvayhtiö Dimension Films menetti tuolloin Halloweenin oikeudet.

Leffasarjan seuraavaksi ajateltu osa, Halloween Returns, on peruttu. Vaikka vielä viime syksynä Halloween Returnsin ohjaaja Marcus Dunstan (Saw VI) mietti elokuvansa roolijakoa, Dimension Filmsin aika Halloweenin parissa tuli lopulta täyteen ja leffan tekeminen raukesi siihen. Franchisen oikeudet ovat nyt Miramax-yhtiöllä, joka odottelee vain sopivan ostajan ilmaantumista, sillä se ei ole keskittynyt kauhugenreen.

Mielipuolisen tappavan Michael Myersin paluu on suuri kysymysmerkki, jos yksikään iso studio ei pian kiinnostu Halloweenin slasher-perinteen jatkamisesta. Villeimmissä visioissa Halloweenin ja sen hahmojen käyttöoikeudet ostaisi toinen iso elokuvayhtiö, joka omistaa myös esim. Freddy Kreugerin tai Jason Voorheesin oikeudet. Tällöin slasher-kauhun ystävät voisivat elätellä toivetta siitä, että nämä hahmot ottaisivat toisistaan mittaa yhteisessä elokuvassaan.

Lähteet: Bloody Disgusting, Screenrant, SlashFilm

Kuva: Nordisk Film/ Halloween, 2007

Lisää luettavaa