Natalie Cole on kuollut

Muusikko ja näyttelijä Nat "King" Colen tytär, laulaja ja näyttelijä Natalie Cole kuoli eilen sydämensä petettyä, vuoden viimeisenä päivänä. R&B- ja jazzlaulajana tunnettu Natalie Cole oli tiettävästi sairastellut pitkään. Hän oli kuollessaan 65-vuotias.

Los Angelesissa syntynyt laulajatar alkoi esiintyä jo nuorella iällä. Hän sai vaikutteita luonnollisesti niin legendaariselta isältään kuin jazzmies Duke Ellingtonin orkesterin mukana esiintyneeltä äidiltään, mutta myös soul-diiva Aretha Franklinilta. Vuonna 1975 hänet palkittiin musiikkialan Grammy-palkinnolla vuoden parhaimpana uutena artistina. Hän voitti myös vuoden 1991 parhaimman levyn Grammyn Unforgettable-duetoinnilla, jossa hän esiintyi vuonna 1965 edesmenneen isänsä kanssa tekniikan avustuksella.

Unforgettablen lisäksi tytär-Cole muistetaan mm. kappaleesta This Will Be (An Everlasting Love), joka on soinut mm. elokuvien Morsianten sota ja Charlien enkelit: kurvit suoriksi taustalla. Musiikkiuransa lisäksi Natalie Cole seurasi isäänsä jalanjälkiä näyttelijänä. Toisin kuin Nat "King" Cole, Natalie Cole kuitenkin nähtiin pääasiassa vain TV-rooleissa.

Hänet huomioitiin yhdellä televisioalan Emmy-palkintoehdokkuudella musiikkiesityksestään muusikoiden elämää heijastelevassa Great Performances -sarjassa. Natalie Colen kaksi viimeisintä näyttelijäntyötä olivat vierailuroolit tv-sarjoissa Greyn anatomia ja Kova laki: Erikoisyksikkö vuonna 2006.

Lähteet: ABC, TMZ

Kuva: DB King

R. Isoviita 01.01.2016 klo 19:51

Uusimmat uutiset