Miekka ja magia -roolipelihitti leffaksi

4.8.2015 13:26

Roolipelifanien ikiaikainen suosikki on alkanut kiinnostaa elokuvayhtiö Warner Brosia. Miekka ja magia -seikkailua tarjoava Dungeons & Dragons eli D&D on viihdyttänyt pelaajajoukkoja jo 1970-luvulta alkaen, mutta elokuvataiteen puolella sen menestys ei ole ollut kaksinen. Vuonna 2000 ilmestynyt Dungeons & Dragons -elokuva, jossa näyttelivät mm. Marlon Wyans, Thora Birch ja Jeremy Irons, floppasi pahasti.

Edellinenkään D&D -raina ei ollut mikään pikku projekti, sillä leffan tuotantobudjetti oli 45 miljoonaa dollaria. Mutta maailmanlaajuisesti raina keräsi tuottoa runsas 11 miljoonaa dollaria vähemmän. Warnerilla ollaan kuitenkin positiivisin mielin yhteistyöstä D&D:n oikeudet omistavan lelujätti Hasbron kanssa:

– Olemme todella innoissamme tästä, kommentoi Warner Brosin johtoportaaseen kuuluva Greg Silverman THR:lle. Silverman jätti hehkutuspuheessaan flopanneen D&D-rainan mainitsematta, mutta koska kyseessä oli kilpailevan studion projekti, tämä on ymmärrettävää.

Warner Brosin D&D-versioinnin tuottaa LEGO elokuvan ja Näin koulutat lohikäärmeesi -leffasarjan tuottajanakin hyvällä menestyksellä häärinyt Roy Lee. Miekka ja magia -mittelön käsikirjoituksesta vastaa David Leslie Johnson (Ottolapsi, Titaanien raivo). Elokuvan julkaisuaikataulu on vielä auki.

Lähteet: THR, The Guardian, Box Office Mojo

Kuva: Wizards of the Coast

Lisää luettavaa