DiCaprio-elokuvan kuvauksissa yllättävä ongelma

22.7.2015 14:41

Birdman-ohjaajan seuraava elokuva, The Revenant, saapuu Suomeen vasta ensi vuoden puolella, mutta leffan tunnelmia voi makustella sen trailerista ympäri maailmaa jo nyt. Trailerin julkistuksesta huolimatta ei ohjaaja Alejandro Gonzáles Iñárritu ole vielä päättänyt elokuvansa kuvauksia. The Revenantin valmistumista on hankaloittanut yllättävä seikka.

Leonardo DiCaprion tähdittämää 1820-luvulle sijoittuvaa rainaa kuvattiin Kanadan Calgaryssa, mutta kuvaukset oli keskeytettävä säiden lämpenemisen vuoksi.

– Lumi suli kirjaimellisesti silmiemme edessä, Iñárritu toteaa Grantland-sivuston haastattelussa. Ohjaaja tiimeineen oli valinnut Calgaryn kuvausmaisemikseen, koska sen luonto näytti sopivan neitseelliseltä ja vaikutti tarjoavan tarpeeksi lumiset olosuhteet legendaarisen metsästäjän selviytymistarinan ikuistamiseksi.

Kun leffan vaatimat talvikelit loppuivat äkisti, kuvaustiimi joutui pakkaamaan tavaransa ja etsimään nopeasti uuden paikan, jossa leffan loppukohtaus voitaisiin ns. purkittaa. Sopiva korvike löytyi viimein Argentiinan Tulimaasta, jonne tällekin viikolle on luvattu pientä lumisadetta – juuri hyvään aikaan, sillä DiCaprion ja Iñárritun on kerrottu matkaavan sinne tällä viikolla neljän päivän kuvaussessiota varten.

Lähteet: Grantland, IndieWire, Zoover

Kuva: 20th Century Fox, Kimberly French

Lisää luettavaa