Transformers-rainojen jatkumo paisuu

28.3.2015 18:35

Yhdestä tuutista tuuppaa uutta Star Wars -leffaa kuin klooneja galaktiseen sotaan, toisesta X-Men -leffoja ja kolmannesta uusia Haamujengejä, mikäli rahaa riittää. Myös Paramount on suunnittelemassa uutta ennenkin menestyneen reseptin avulla. Transformers-robottielokuvien sarjalle nimittäin suunnitellaan siellä jatkoa edelleen.

Deadlinen mukaan tuottaja, ohjaaja ja käsikirjoittaja Akiva Goldsman, joka tunnetaan mm. Fringe-televisiosarjan takaa näissä ominaisuuksissa, on melko varmasti kehittelemässä Transformers-jatkumoa. Matemaatikon elämäkertadraamasta Kaunis mieli Oscarin pokannut Goldsman ei kuitenkaan tule varsinaisesti kirjoittamaan Transformers-elokuvia, vaan sopimuksen syntyessä hän auttaa työssä muita käsikirjoittajia. Ketkä muut tulevien Transformers-elokuvien parissa työskentelevät, on vielä epävarmalla pohjalla – esimerkiksi ohjaaja Michael Bayn paluu sarjan pariin juuri ohjaajana on vielä auki, sillä nyt hänellä on työn alla mm. 13 Hours -niminen valtioiden väliseen diplomaattiselkkaukseen keskittyvä leffa.

Paramountin halun takoa lisää robottielokuvia valkokankaalle voi ymmärtää haluna takoa, kun rauta on vielä kuumaa. Viime vuonna ilmestynyt Transformers – Tuhon aikakausi on netonnut melkein 245,5 miljoonaa dollaria lippukassoilla, kun kyseisen elokuvasarjan menestynein osa, vuoden 2009 Transformers: Kaatuneiden kosto, on kahminut kahisevaa yli 402 miljoonan dollarin edestä. Transformers: Tuhon aikakausi oli myös viime vuoden seitsemänneksi myydyin elokuva ja sen edellä lipunmyyntilistalla vain Clint Eastwoodin ohjaama American Sniper on leffa, joka ei kuulu osaksi jotakin elokuvasarjaa. Seuraavan Transformers-rymistelyn pitäisi valmistua vuodelle 2016.

Lähteet: Deadline, Variety, Box Office Mojo

Kuva: Paramount

Lisää luettavaa