Liam Neeson ei aio jatkaa nykyisellä tiellä


Montako Takenia Liam Neeson (62 v.) vielä tekee? Ilmeisesti näyttelijä alkaa olla sitä mieltä, ettei häntä nähdä enää kovin pitkään tanssimassa haudoilla tai juoksemassa ase tanassa pitkin öitä: tuoreessa The Guardianille antamassaan haastattelussa hän nimittäin toteaa toimintaleffaroolien olevan kohta ohi kohdaltaan.

- Ehkä [jatkan niissä] pari vuotta. Jos Luoja suo ja pysyn terveenä, Neeson sanoo. Steven Spielbergin Schindlerin listan kautta aikanaan isoksi nimeksi noussut Neeson on viime vuosina tehnyt enimmäkseen action-genren kovaotteisten miesten rooleja. Tämä ei välttämättä johdu yksin näyttelijästä itsestään, vaan myös tarjotuista käsikirjoituksista. Vuonna 2008 alkaneen Taken-elokuvasarjan menestys on todennäköisesti vaikuttanut siihen, millaisia käsikirjoituksia aiemmin mm. draamaelokuvissa Nell ja Kinsey pääosia esittänyt Neeson saa luettavakseen.

Ensi kuussa Suomessakin ensi-illan saavan Run All Night -mafiapläjäyksen ohjaaja Jaume Collet-Serra pitää Neesonia ja tämän ikätovereita hyvinä toimintastaroina. Vaikka Neesonin varsinainen toimintaura on alkanutkin myöhemmällä iällä, Collet-Serra kertoo vakuuttuneensa siitä, että näyttelijä nauttii näistä osista.

- Kun hän oli kolmikymppinen, muut tekivät saman ikäisinä näitä leffoja. […] Olen varma, että hänkin olisi halunnut, Collet-Serra huomauttaa ja lisää, että nykyään toimintaelokuvat muistuttavat vanhoja westernejä, joissa monet tähdet näyttelevät mutkitta pääosia vielä vanhemmalla iällä.


Lähteet: The Guardian, ScreenRant

Kuva: Finnkino (Tak3n)

R. Isoviita 12.03.2015 klo 14:54

Uusimmat uutiset