Näin Philip Seymour Hoffmanin kuolema vaikuttaa Nälkäpeliin

Vaikka helmikuussa yllättäen menehtyneen Philip Seymour Hoffmanin osa Nälkäpeli-leffasarjassa ei ollut pääosa, hänen poismenonsa on tuonut muutoksia sarjan (ehkä) viimeiseen elokuvaan. Francis Lawrence, joka ohjaajana vastaa sekä keskimmäisestä Nälkäpeli-elokuvasta että kahteen osaan jaetusta päätöselokuvasta, kertoo Empire-sivuston haastattelussa yksityiskohtia Hoffmanin osuudesta. Entuudestaan on ollut tiedossa, että huippunäyttelijällä olisi ollut kuvauspäiviä vielä tekemättä ainakin yhteen kohtaukseen.

Hoffman antoi kasvonsa Plutarch Heavensbeelle, joka on Nälkäpelin taustavoimia. Hahmo oli tärkeä tekijä elokuvassa Nälkäpeli: Vihan liekit ja tällä on ns. lusikkansa sopassa myös Katnissin seikkailujen kaksiosaisessa päätöksessä Nälkäpeli: Matkijanärhi. Ohjaaja Lawrence paljastaa, että Hoffmania olisi tarvittu kuvauksissa yhä.

- Hänellä oli kaksi huomattavaa kohtausta jäljellä ja näyttäytymisiä muissa kohtauksissa, Lawrence kertoo. Ohjaajan mukaan Nälkäpelin tekijätiimi ei halunnut paikata Hoffmania digitaalisesti tai tämän näköisellä sijaisella, kuten tulevassa Fast & Furious 7 -elokuvassa on toimittu näyttelijä Paul Walkerin osalta. Niinpä he päätyivät trikkien sijaan kirjoittamaan Nälkäpeli: Matkijanärhen toisen osan siten että Hoffmanin ilmentämän Heavensbeen tehtävät on jaettu muiden näyttelijöiden esittämille hahmoille.


Kuva: Nordisk Film/ Nälkäpeli: Matkijanärhi - osa 1

R. Isoviita 29.10.2014 klo 13:41

Uusimmat uutiset