Aladdinin ja Pienen merenneidon tekijät mukana uudessa Disney-animaatiossa


John Musker ja Ron Clements tunnetaan useiden menestyneiden Disney-piirroselokuvien takaa. Yhtiön ylläpitämässä blogissa julkaistiin eilen tieto, että nämä mm. Aladdinin ja Pienen merenneidon takaa löytyvät luottonimet puuhaavat nyt uutta animaatiota. Moana-nimellä kulkevan elokuvan pitäisi valmistua loppuvuodeksi 2016.

Elokuvan päähenkilön kerrotaan olevan teini-ikäinen tyttö, jonka pitää lähteä mahdottomalta vaikuttavalle matkalle muinaisten Etelä-Tyynenmeren maisemien halki. Tällä matkalla Moana-tyttö lyöttäytyy yhteen puolijumala Mauin kanssa. Disneyn tedotteen mukaan Moanan ja Mauin reissu on täynnä vanhan taruston aineksia taisteluista merihirviöitä vastaan aina kurkistukseen henkeäsalpaavan upeisiin paikkoihin veden alla.

Käsikirjoittaja-ohjaajat Musker ja Clements palaavat Moanan kohdalla hahmoon, joka näyttäisi saaneen vaikutteita mm. japanilaisen Studio Ghiblin anime-elokuvien vahvoista sankarittarista: Moanan viitataan studion blogissa olevan itsenäinen ja jo syntyjään mainio navigoija. Niinpä hurjalta kuulostava merimatka tuskin tätä tyttöä suuresti jännittää.

Walt Disney Animation Studiosilla tehtävää Moanaa aiemmin myös Disney-omisteisen Pixarin puolelta on lupailtu julkaistavaksi (mahdollisesti jo ensi vuonna) kokoillan animaatio The Good Dinosaur. Mm. John Lithgowin (Kolmas kivi auringosta), Frances McDormandin (Fargo) ja Neil Patrick Harrisin (Ensisilmäyksellä) ääninäyttelemän dinosaurusseikkailun tuotannossa on ollut ongelmia, mutta ComingSoon.net tietää projektin etenevän jälleen, ja sen saaneen ohjaajakseen mm. Rottatouillen parissa työskennelleen animaattori Peter Sohnin.


Kuva: Disney

R. Isoviita 21.10.2014 klo 08:50

Uusimmat uutiset

Legendaarisen toimintajännärin naistähti osastaan: ”Tarpeeton siinä elokuvassa.”

1960-luvun kaunotar muisteli osaansa Steve McQueenin rinnalla.

R. Isoviita

Jälleen uusi menetys Guardians of the Galaxy -perheessä?

Tiimin rivit ehkä kutistumassa.

R. Isoviita

Blake Lively nappasi muikean sarjakuvaleffan pääroolin

Kuulostaako lähes yhtä tappavalta kuin Deadpool?

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...