Uutta Haamujengiä kirjoitetaan taas uudelleen


Kolmas Haamujengi-elokuva on antanut odottaa toteutumistaan jo yli parikymmentä vuotta, mutta yhä vain leffa vaikuttaa palaavan alkupisteeseensä. Alkuperäisten kahden Ghostbusters-elokuvan yksi pääosanäyttelijä ja käsikirjoittaja Dan Aykroyd on kaikkien näiden vuosien aikana itsepintaisesti kuitenkin jaksanut vakuutella kolmannen elokuvan ilmestyvän. Viimeisin Haamujengi-päivitys ei silti tule häneltä, vaan Paul Feigiltä (Morsiusneidot), joka vahvistaa twiitissään olevansa kyseisen elokuvan ohjaaja.

Feig kuittaa Twitter-päivityksessään tosiksi myös puheet, joiden mukaan kolmannessa elokuvassa olisi pääosassa ryhmä komediaa taitavia naisia. Keitä he ovat, se jää vielä arvailujen varaan, kuten jää aiempien sarjan elokuvien päätähtien halukkuus vilahtaa tässä elokuvassa. Haamujengin kolmanteen tulemiseen on lisäksi mm. EW:n mukaan palkattu jälleen uusi käsikirjoittaja, Feigin The Heat -toimintakomedian kirjoittajana nimeä saanut Katie Dippold.

Dippoldin kiinnittäminen projektiin kielii siitä, etteivät niin Aykroydin kuin muidenkaan aikaisempien käsikirjoittajien viritelmät kelpaa uuden Haamujengi-rainan lähtökohdaksi - vaikka elokuvan kuvausten on uumoiltu alkavan jo ensi vuonna. Tätä tahtia leffan valmistuminen vaikuttaa yhä yhtä epävarmalta kuin aaveiden olemassaolon tieteellinen todistettavuus.

Saattaa jopa käydä niin, että ennen kolmatta Haamujengi-elokuvaa levitykseen ehtii samaa fanipiiriä jakavan Gremlins-ohjaaja Joe Danten muutamia vuosia kehittelemä uusi kauhukomedia. Dante on työstänyt ihmissuden ja vampyyrin rakkaustarinaa, joka alkujaan kulki nimellä Monster Love. SlashFilmin mukaan tarinan nimeksi on nyt päivitetty Ombra Amor ja tapahtumapaikaksi Italia, sillä leffaa tukee Rooman elokuvafestivaaliin liittyvä tuotantojärjestelmä. Samalla päähenkilö, joka Monster Lovessa ansaitsi elantonsa ilmeisesti koiranulkoiluttajana, on vaihtunut finanssimaailman sudeksi - mahdollisesti viimevuotisen The Wolf of Wall Street -leffan takia.


Lähteet: Huffington Post, EW, GeekTyrant, SlashFilm, THR

Kuva: Doug Kline

R. Isoviita 09.10.2014 klo 07:32

Uusimmat uutiset