Jack Bauer -elokuva jälleen vireillä

2.9.2014 19:21

Näennäisesti reaaliajassa etenevä agenttisarja 24 saattaa jatkua edelleen. Jo kahdeksan 24-osaista tuotantokautta ja yhden lyhyemmän jatkunut tv-sarja sai uusimmalla tuotantokaudellaan niin hyvän vastaanoton, että näyttelijä Kiefer Sutherland tuskin pääsee jättämään rooliaan Jack Bauerina taakseen vieläkään. Sarjan suosio on ollut niin hyvä, että myös aiemmin kuopattua 24-elokuvahanketta viritellään käyntiin uudestaan, kertoo Collider.

Muutaman vuoden tauko sarjan kahdeksannen ja yhdeksännen kauden välillä näyttää parantaneen 24:n katsojalukuja. Lontooseen sijoittunut ja vain 12 jaksoa kestänyt 24: Lontoo nähtiin tuoreeltaan myös Suomessa kesän aikana MTV3:lla ja se pyörii edelleen uusintana samalla kanavalla. Heinäkuussa eräskin sarjan episodi pääsi myös meillä MTV3:n 15 katsotuimman ohjelman joukkoon.

24-elokuva oli suunnitteilla useaan otteeseen jo ennen tätä sarjan yhdeksättä tuotantokautta, mutta elokuva jäi tekemättä mm. useiden viivästysten ja budjettiongelmien takia. Nyt Imagine Entertainment on kiinnostunut tuomaan Jack Bauerin valkokankaalle, mutta sarjan taustalla oleva toinen tuotantoyhtiö, 20th Century Fox ei ole vielä ns. näyttänyt elokuvalle vihreää valoa.

Ex-agentti Jack Bauerille todennäköisesti löytyisi jälleen tehtävää, sillä vallitseva maailmantilanne tarjoaa jälleen materiaalia agenttijännäreihin. TV Guidelle antamassaan haastattelussa Foxin tv-verkon johtoportaaseen kuuluva Peter Rice onkin todennut jo aiemmin, että 24 on mainio franchise.

– Kun katsot sarjaa itseään, sillä on yhä monia tarinoita kerrottavanaan, Rice myöntää.

Lähteet: Collider, TV Guide, Finnpanel, MTV3

Kuva: MTV3

Lisää luettavaa