Uutta Ghibliltä

4.7.2014 11:31

Vaikka Studio Ghiblin perustajiin kuuluva ohjaaja Hayao Miyazakin (Naapurini Totoro) väistyi eläkkeelle, ei animestudion taru näytä olevan lopussa. Sosiaalisessa mediassa ympäri maailmaa on jo jonkin aikaa kerännyt positiivista pöhinää elokuva nimeltä When Marnie Was There (Omoide no Marnie). Lastenkirjailija ja kuvittaja Joan G. Robinsonin samannimiseen teokseen (suom. Tyttö ikkunassa) pohjaava piirroselokuva on trailerinsa perusteella uskollinen Studio Ghiblin perinteille.

When Marnie Was Theren ohjauksesta vastaa Kätkijät-elokuvassa ohjaajana debytoinut Hiromasa Yonebayashi. Hän on myös muokannut elokuvan käsikirjoituksen. Kätkijät-leffan tavoin When Marnie Was There kertoo ystävyydestä, mutta ei kahden aivan tavallisen ihmisen välillä.

Ghibliltä on tulossa myös toinen pitkä animaatio, vanhaan japanilaiseen kertomukseen bambukasvin sisältä löytyneestä prinsessasta kertova The Tale of Princess Kaguya (Kaguyahime no monogatari). Viime vuonna kotimaassaan ensi-illassa olleen prinsessatarinan ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa Isao Takahata (Naapurini Yamadat), toinen Ghiblin perustajista. Cinema Mondo on hankkinut oikeudet levittää Kaguya-elokuvaa Suomessa. Vielä ei ole kuitenkaan varmistettu, onko leffan Suomen ensi-ilta tämän vai ensi vuoden puolella. When Marnie Was There -animea joudutaan odottamaan pitempään, sillä sen Japanin ensi-ilta on vasta tässä kuussa ja tavallisesti USA:n ja Euroopan esitykset seuraavat myöhään sen jälkeen.

 

Lähteet: SlashFilm, BleedingCool, Twitter, SES, Gummerus

Kuva: Studio Ghibli

Lisää luettavaa