Star Wars: Episode VII – mitä tiedämme näyttelijöistä

30.4.2014 12:12

Ohjaaja J.J. Abramsin luotsaaman uuden Tähtien sota -elokuvan keskeisimmät näyttelijät julkistettiin eilisiltana. Kuten jo kuukausia on uumoiltu, elokuvassa ovat mukana alkuperäisessä Tähtien sota -trilogiassa sankarillista Han Soloa näytellyt Harrison Ford, hehkeänä prinsessa Leiana muistettu Carrie Fisher ja vaikean isäsuhteen kalvamaa Luke Skywalkeria esittänyt Mark Hamill. Starwars.com vahvistaa myös robottikaksikkoa C-3PO ja R2-D2 näytelleiden Anthony Danielsin ja Kenny Bakerin olevan mukana remmissä, kuten karvaista Chewbaccaa näytelleen Peter Mayhewinkin, vaikka vielä jokin aika sitten oli epäselvää, pystyykö Mayhew enää nousemaan pyörätuolistaan.

Virallinen tiedote ei paljasta yhdenkään ilmoitetun näyttelijän roolia, ja esimerkiksi Reuters on vetänyt tästä sen johtopäätöksen, ettei edes edellä mainituista konkareista kenenkään roolinimeä voi pitää varmana. Yleensä luotettava Variety on kuitenkin saanut omilta tiedonantajiltaan lisäinformaatiota. Sen mukaan Star Wars: Episode VII:n aivan uusiin näyttelijäkasvoihin kuuluva Adam Driver (Girls-sarjan Adam) esittäisi elokuvassa ikonisen Darth Vaderin kaltaista pahista. Brittiläinen ja Attack the Block -tieteiselokuvassakin nähty John Boyega puolestaan esittäisi jediä ja Coen-veljesten folk-draama Inside Llewyn Davisista paljon kehuja kerännyt Oscar Isaac Han Solon suojattia.

Elokuvan käsikirjoitus ei ammenna laajaksi paisuneen Star Wars -kirjallisuuden siitä haarasta, jossa seikkailevat mm. Han Solon ja Leia Organan lapset Jaina ja Jacen. Tekstistä nyt vastaavat Lawrence Kasdan ja J.J. Abrams ovat silti voimakkaasti sisällä Star Wars -universumissa – edellisellä on tilillään sekä Imperiumin vastaisku että Jedin paluu, jälkimmäisellä taustallaan vuosien Star Wars -fanitus. Näin Kasdanin ja Abramsin teksti voi hyvinkin antaa tilaa Han Sololle, joka on eittämättä yksi vanhan trilogian suosituimmista hahmoista. Tätä arvelua tukee Deadlinen saama tieto siitä, että Harrison Fordilla olisi elokuvassa odotettua suurempi rooli.

Star Wars: Episode VII:n muita virallistettuja näyttelijöitä ovat Harry Pottereistakin tuttu irlantilainen Domhnall Gleeson, brittiläinen Daisy Ridley (mm. Mr. Selfrirge, jonka episodeja yhä YLE Areenassa), Sormusten herra -trilogian Klonkkuna motion capture -näyttelemisen airueksi noussut Andy Serkis sekä Kuoleman kanssa shakkia pelannut ruotsalainen tervaskanto Max von Sydow. Heidän rooliensa luonteesta ei ole vielä luotettavaa vihiä. Mikään lähde ei myöskään pysty varmasti kertomaan, onko yksikään näistä näyttelijöistä päätynyt tiimiin avointen koe-esiintymistilaisuuksien kautta, joista myös Leffatykki kertoi aiemmin.

 

Kuva: Twentieth Century Fox (Star Wars: Episodi I)

Lisää luettavaa