Työt liukumassa Fincheriltä Boylelle?

22.4.2014 13:20

Aiemmista suunnitelmista poiketen ohjaaja David Fincher (Fight Club) kieltäytyi jokin aika sitten kunniasta ohjata uutta elokuvaa edesmenneestä Apple-pomo Steve Jobsista. Aaron Sorkinin (The Social Network) kynäilemä käsikirjoitus olisi luultavasti kelvannut Fincherille, mutta vaativa Fincher ei ollut tyytyväinen Sony-studion tarjoamaan palkkaan. Hän ei myöskään myöntynyt hänelle asetettuihin rajoituksiin, mutta THR:n mukaan Fincherille on jo löydetty mahdollinen korvaaja.

Ohjaajaksi ohjaajan paikalle kosiskellaan nyt Oscar-palkittua brittiherra Danny Boylea (Slummien miljonääri). Jos Fincher tahtoikin mm. Batman-viitassa heiluneen Christian Balen Steve Jobsin poolopaitaan, Boyle on läväyttänyt tiskiin paljon yllättävämmän nimen. Tämä nimi on Leonardo DiCaprio.

DiCaprio ja Boyle ovat tehneet yhteistyötä viimeksi salaisesta paratiisista kertovassa The Beach-leffassa vuonna 2000. Kyseinen leffa ei menestynyt kovin erikoisesti, mutta ilmeisesti sen pääosan esittäjällä ja ohjaajalla kuitenkin synkkasi mukavasti kuvauksissa. Jos Boyle pääsee sopimukseen studion kanssa ja vieläpä saa kiireisen näyttelijäehdokkaansa uuden Jobs-rainan Jobsiksi, tarkoitus ei liene tehdä liian näköistä kuvaa entisestä Apple-vaikuttajasta. Erityisesti Balen ja Fincherin faneille tämä on mitä suurin pettymys, sillä Bale ainakin olisi ollut DiCapriota enemmän leffan esikuvan näköinen ilman valtavaa maskeeraustyötä.

 

Kuva: Warner Bros. Pictures (Inception)/ ken.gz (Steve Jobs)

Lisää luettavaa