Hurjapäät palaavat sittenkin

23.12.2013 07:32

Fast & Furious -kaahailuleffojen vakiokasvo Paul Walkerin menehtyminen viime kuun lopulla on aiheuttanut paljon murhetta sekä elokuvasarjan tuottajille että muille tekijöille. Fanien keskuudessa on samalla spekuloitu kuumeisesti, mikä Fast & Furious 7:n kohtalo on, sillä Walker ei ehtinyt Varietyn mukaan kuvaamaan omaa osuuttaan loppuun ennen kohtalokasta auto-onnettomuuttaan. Nyt samaisessa elokuvassa näyttelevä toimintastara Vin Diesel on piristänyt vauhtisaagan faneja paljastamalla seitsemännen osan uuden julkaisupäivän Facebookissa.

Dieselin ilmoituksen perusteella hurjapäät painavat tallan pohjaan valkokankailla taas 10.4.2015 (Suomessa oletettavasti jonkin verran myöhemmin). Elokuvan piti tulla ensi-iltaan alkujaan heinäkuussa 2014, mutta tuottajat päättivät heti Walkerin kuoleman jälkeen jäädyttää koko projektin hamaan tulevaisuuteen. Vaikka Walkerin esittämä hahmo olisi teknisesti mahdollista luoda elokuvan puuttuviin kohtauksiin esimerkiksi tietokoneanimaation avulla, vakuutusyhtiöiden ja lainoppineiden kirjaamat sopimuskiemurat ovat nykyään niin mutkikkaita, ettei edesmenneen näyttelijän hyödyntäminen tällä tavoin ole läheskään niin helppoa tai halpaa kuin saattaisi kuvitella.

Dieselin ilmoitus ei anna vihiä, onko Fast & Furious 7 tarkoitus kuvata uuden käsikirjoituksen pohjalta, vai ovatko elokuvan tekijät päässeet jo jonkinlaiseen sopimukseen Walkerin perikunnan kanssa Walkerin korvaamisesta teknisin jipoin. Aiemmin on esitetty mm. arvailuja, joiden mukaan Walkerin veli saattaisi korvata menehtyneen näyttelijän joissakin kohtauksissa. Kuinka tahansa asia ratkaistaankin, kohtalokas onnettomuus on saanut Fast & Furious -tekijät varpailleen – kun yksi elokuvasarjan tähdistä on nyt poissa samasta syystä, millä sarjaa on yleisölle myyty, se on iso PR-ongelma.

 

Kuva: Fast & Furious 6/ © Universal Pictures

Lisää luettavaa