Yksi päätähdistä kuoli – mikä on Fast & Furious 7:n tilanne?

2.12.2013 07:58

Lauantaina auto-onnettomuudessa menehtyneen näyttelijä Paul Walkerin kesken jääneistä kuvauksista on saatu lisätietoa. Kuollessaan vasta 40-vuotias Walker oli viettämässä lomaa Kaliforniassa Fast & Furious 7 -elokuvan kuvauksista vuoden 2005 punaisen Porsche Carrera GT:n kyydissä, kun hänen tuttavansa kolaroi ajokin ja se syttyi tuleen. Kaahailuelokuvasarjan seuraavassa osassa Walkerin piti näkyä peitehomissa työskentelevän Brian O’Connerin housuissa valkokankailla heinäkuussa 2014, mutta yhden päätähden kuolema luonnollisesti viivästyttänee leffan ensi-iltaa.

Nyt vaihteeksi James Wanin (Saw) ohjauksessa O’Conneria esittänyt Walker ehti Varietyn ja The Hollywood Reporterin mukaan kuvaamaan suurimman osan autoiluelokuvan toimintakohtauksistaan. Nämä ovat elokuvan kalleinta puolta, joten kyseisten kohtausten kuvaaminen uudelleen paisuttaisi Fast & Furious 7:n tuotantokuluja mahdollisesti liikaa. Näyttelijälle oli aikataulutettu kohtauskuvauksia ainakin tammikuulle asti, mutta tilanteen dramaattisesti muututtua on vielä avoinna, miten Walkerin äkillinen lähtö lopulta paikataan.

Walkerin kanssa Fast & Furious -rainoja tähdittäneet lihaskimput Vin Diesel ja The Rock eli Dwayne Johnson ilmaisivat jo Twitterissä osanottonsa kollegansa poismenon takia. Walkerilta julkaistaan tässä kuussa postuumisti hurrikaani Katrinan tapauksesta ammentava draama nimeltä Hours ja ensi vuoden puolella mm. Luc Bessonin kynäilemä rikoselokuva Brick Mansions.

Merkittävää roolia näyttelevän näyttelijän kuolema kesken tuotannon on vaikea yhtälö. Marilyn Monroen romanttinen komedia Something’s Got to Give ei tästä syystä koskaan varsinaisesti valmistunut, mutta Heath Ledgerin menehtyminen vei puolestaan ohjaaja Terry Gilliamin muokkaamaan fantasiaseikkailunsa The Imaginarium of Doctor Parnassus siten, että Ledgerin kanssa saman roolin jakoivat lopulta kolme muuta näyttelijää. Jos budjetti antaa myöden, Walkerin materiaalin kohtalo voi olla samanlainen kuin Hollywoodin kultakauden toimintatähti Tyrone Powerin tapauksessa: Salomo ja Saban kuningatar kuvattiin kalleimpia joukkokohtauksia lukuun ottamatta täysin uudelleen ilman sydänkohtaukseen kuollutta Poweria itseään.

 

Kuva: © Universal Pictures/ Fast & Furious 6

Lisää luettavaa