Lisbeth Salanderin paluu saattaa pitkittyä

18.7.2013 12:16

Ohjaaja David Fincher oli aikeissa ohjata Disneylle uusintaversion elokuvasta Sukelluslaivalla maapallon ympäri, mutta projekti on nyt kaatunut omaan mahdottomuuteensa. Elokuvillaan Seitsemän ja Fight Club maailmanmaineeseen noussut Fincher on The Wrapin mukaan keskittynyt kalliiden vesileikkien sijaan leffaansa Gone Girl. Gillian Flynnin menestyksekkään kirjan pohjalta luotava Gone Girl muistuttaa mm. vahvan naispääosansa puolesta Fincherin tekemää amerikkalaisleffaa ruotsalaisen Stieg Larssonin kirjasta Miehet jotka vihaavat naisia.

Muuttuneiden aikataulujen ja projektien takia Fincherillä pitää kiirettä. Hänen on odotettu ohjaavan myös Larssonin Millennium-trilogian kahteen viimeiseen osaan perustuvat elokuvat, mutta Collider.com:in mukaan pahalta näyttää. Aikatauluongelmia on lisäksi seuraavaan Bond-elokuvaansa ja muihin projekteihinsa valmistautuvalla Daniel Craigilla, jonka piti jatkaa toimittaja Mikael Blomkvistin roolissa vielä Miehet jotka vihaavat naisia -filmatisoinnin jälkeen.

On jopa väläytelty, että Craigin roolihahmo kirjoitettaisiin ulos jatko-osasta. Näin ollen Larssonin kirjojen amerikkalaisesta elokuvaversiosta tulisi huomattavasti erilainen kuin Niels Arden Oplevin ja Daniel Alfredsonin ohjaamasta ruotsalaisesta leffatrilogiasta – Blomkvist on alkujaan kuitenkin tarinan miespäähenkilö. Tällä hetkellä Seitsemän-elokuvan käsikirjoituksesta vastannut Andrew Kevin Walker kirjoittaa jatko-osan, The Girl Who Played with Firen käsikirjoitusta uusiksi, mutta tuotannosta vastaava Sony harkitsee leffan valmistumisaikataulun muuttamista myöhemmäksi, vuoteen 2015.

 

Kuva: BVI Finland

Lisää luettavaa