Kungfu-mestari Leen elämästä elokuva

19.2.2013 22:45
Vuonna 1973 edesmenneen kungfu-mestari ja näyttelijä Bruce Leen elämään pohjaava elokuvahanke on pantu vireille, kertoo Deadline. Birth of the Dragon -nimellä kulkeva projekti keskittyy vuoteen 1965, jolloin Lee taisteli mestari Wong Jack Manin kanssa. Kuten projektin nimikin antaa ymmärtää, näiden kahden alan legendan taistelusta Leen ura sai kovaa potkua.
Wong Jack Manin ja Bruce Leen ottelu oli viimeinen virallinen kungfu-taistelu, johon Lee otti osaa ennen tv- ja elokuvatähteyttään. Se käytiin ns. ilman sääntöjä San Franciscossa ja aikana, jolloin kaupungin kiinalaisalue, eli Chinatown, oli Hong Kongin järjestäytyneen rikollisuuden ryhmittymien otteessa. Wong ja Lee ottivat yhteen myös alueen gangsterien kanssa.
Tämän Bruce Lee -elokuvan käsikirjoittavat Christopher Wilkinson ja Stephen Rivele. Heidän aikaisempiin elokuviinsa lukeutuvat niin ikään tosielämän hahmoista kertoneet presidenttidraama Nixon ja nyrkkeilijäelämänkerta Ali. Heiltä on valmistumassa myös rock-kukko Freddie Mercuryn tarinaa kertova elokuva Mercury, jonka nimiosaa näyttelee Boratinakin tunnetuksi tullut Sacha Baron Cohen. Bruce Leen tossuihin astuvasta näyttelijästä ei tässä vaiheessa vielä ole tietoa.
Kuva: Pete Stewart

Lisää luettavaa