Tuore BAFTA-voittaja konkurssiin

Niin kiiltäviä kuin palkinnot ovatkin, niillä on vaikea maksaa yrityksen velkoja. Viimeksi sunnuntaina brittiläisen elokuvamaailman merkittävimmässä gaalassa, BAFTA-palkintojuhlassa, Piin elämän (kuvassa) erikoistehosteista palkinnon voittanut amerikkalainen studio Rhythm & Hues on tuore esimerkki tästä. Myös Django Unchainedin, X-Men: First Classin ja mm. Coca-Colan jääkarhumainoksen erikoistehosteista vastannut yritys asetettiin konkurssiin eilen.

Rhythm & Huesin taloudellisesta ahdingosta on kiertänyt huhuja jo pidemmän aikaa, mutta viime viikolla sen ongelmien uumoiltiin jo helpottavan, kun The Wrap uutisoi kolmen suuren Hollywood-studion, Universalin, 20th Century Foxin ja Warner Brosin, päättäneen antaa tehostepajalle 20 miljoonan dollarin edestä hätäapua. Varietyn mukaan intialainen efektistudio Prime Focus neuvotteli myös ostavansa Rhythm & Huesin, jolla on Intiassa entuudestaan toimipisteet Mumbaissa ja Hyderabadissa. Neuvottelut kuitenkin kaatuivat, koska Prime Focus ei olisi kyennyt järjestämään tarvittua rahasummaa kyllin nopeasti.

Konkurssista huolimatta Rhythm & Huesin projekteista ainakin osa pyritään saattamaan loppuun hätäapurahan avulla. Näihin tuotantoihin lukeutunevat Warner Brosin muinaiseen Kreikkaan sijoittuva toimintaelokuva 300: Rise of an Empire (tunnetaan myös nimellä 300: Battle of Artemisia) ja 20th Century Foxin jatko-osa mytologiselle seikkailulle Percy Jackson - Salamavaras. Arvostettuna erikoistehostestudiona pidetyn Rhythm & Huesin tekeillä olleista töistä osa taas on mennyt jo konkurssihuhujen puhjettua muihin käsiin.


Kuva: FS Film Oy

Z.E 12.02.2013 klo 08:33

Uusimmat uutiset

Tuorein Spider-Man-leffa tekee kovaa tiliä edelleen

Tekijöillä tähtäimessä myös muuta.

R. Isoviita

Johnny Deppillä on uusi rooli

Hollywoodin ulkopuolella.

R. Isoviita

Näyttelijäkonkarilla on idea Jokeri-elokuvaa varten

Willem Dafoelle on soviteltu Batman-pahiksen roolia fanikunnan puolesta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...