Tuore BAFTA-voittaja konkurssiin

12.2.2013 08:33

Niin kiiltäviä kuin palkinnot ovatkin, niillä on vaikea maksaa yrityksen velkoja. Viimeksi sunnuntaina brittiläisen elokuvamaailman merkittävimmässä gaalassa, BAFTA-palkintojuhlassa, Piin elämän (kuvassa) erikoistehosteista palkinnon voittanut amerikkalainen studio Rhythm & Hues on tuore esimerkki tästä. Myös Django Unchainedin, X-Men: First Classin ja mm. Coca-Colan jääkarhumainoksen erikoistehosteista vastannut yritys asetettiin konkurssiin eilen.

Rhythm & Huesin taloudellisesta ahdingosta on kiertänyt huhuja jo pidemmän aikaa, mutta viime viikolla sen ongelmien uumoiltiin jo helpottavan, kun The Wrap uutisoi kolmen suuren Hollywood-studion, Universalin, 20th Century Foxin ja Warner Brosin, päättäneen antaa tehostepajalle 20 miljoonan dollarin edestä hätäapua. Varietyn mukaan intialainen efektistudio Prime Focus neuvotteli myös ostavansa Rhythm & Huesin, jolla on Intiassa entuudestaan toimipisteet Mumbaissa ja Hyderabadissa. Neuvottelut kuitenkin kaatuivat, koska Prime Focus ei olisi kyennyt järjestämään tarvittua rahasummaa kyllin nopeasti.

Konkurssista huolimatta Rhythm & Huesin projekteista ainakin osa pyritään saattamaan loppuun hätäapurahan avulla. Näihin tuotantoihin lukeutunevat Warner Brosin muinaiseen Kreikkaan sijoittuva toimintaelokuva 300: Rise of an Empire (tunnetaan myös nimellä 300: Battle of Artemisia) ja 20th Century Foxin jatko-osa mytologiselle seikkailulle Percy Jackson – Salamavaras. Arvostettuna erikoistehostestudiona pidetyn Rhythm & Huesin tekeillä olleista töistä osa taas on mennyt jo konkurssihuhujen puhjettua muihin käsiin.

 

Kuva: FS Film Oy

Lisää luettavaa