Muistinmenetysromaani ja muusikkoelokuva valkokankaalle

7.2.2013 13:32

Englantilaisen S.J. Watsonin esikoisromaani ja myyntihitti Kun suljen silmäni (Before I Go to Sleep, 2011) on saamassa elokuvaversion. Variety kertoo trillerin saaneen hiljattain nimekkäät tähdet pääosiinsa, sillä niin Ylpeyden ja ennakkoluulon herra Darcyna muistettava Colin Firth että australialaislähtöinen Nicole Kidman ovat lupautuneet mukaan trilleriprojektiin. Vähän toisenlaisia väreitä puolestaan tulee tarjoamaan Lusf for Life -nimellä kulkeva brittiläissaksalainen elämänkertaleffa, jonka tekemisestä tiedotti hiljattain The Hollywood Reporter.

Siinä missä Kun suljen silmäni tulee olemaan Christopher Nolanin mysteeritrilleri Mementon päähenkilön tavoin muistinmenetyksestä kärsivän henkilön tarina, kertoo Lust for Life kahden tunnetun muusikon yhteistyöajasta, josta kumpikaan ei rankan päihteidenkäytön vuoksi kovin tarkasti nykyään muista mitään. TV-käsikirjoittaja Robin Frenchin kynäilemä Lust for Life käsittelee David Bowien ja Iggy Popin Berliinin aikaa. Rock-kaksikko teki 1970-luvulla Berliinissä kaikkiaan kolme albumia, joista yksi oli juuri Popin Lust for Life.

Kun suljen silmäni -elokuvan ohjaa Rowan Joffe (mm. Brighton Rock) ja sen tuottajaportaasta löytyy mm. Gladiaattorin ohjannut Ridley Scott. Elokuva tehdään Iso-Britanniassa. Lust for Lifen tekeminen on vasta aivan alkukuopissa, joten edes sen näyttelijävalinnoista ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Lisää luettavaa