Ransom – lunnaat

(1996)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Ransom – lunnaat
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Ransom
Valmistusvuosi:1996
Pituus:116 min
Pisteytyksiä: 123
Tarkka arvio: 3.17

Vanhempien pahin painajainen toteutuu, kun liikemies Tom Mullen (Mel Gibson) näkee kuvan pojastaan kidnapattuna, kädet ja silmät sidottuina. Saadakseen lapsensa takaisin Tom ja hänen vaimonsa (Rene Russo) suostuvat maksamaan kidnappaajille 2 miljoonaa dollaria.

Yhtäkkiä asiat menevät pieleen ja kidnappaajien kärsivällisyys loppuu. Tom päättää vapauttaa poikansa keinoin, jotka saattavat vaakalaudalle sekä pojan hengen että Tomin avioliiton.

Arviot

Taidokkaasti tehty ja nautittava jännityselokuva.

Tom Mullen (Mel Gibson) on keskisuuren lentoyhtiön omistaja. Hänellä on menestyvä vaimo ja älykäs ala-asteikäinen poika. Hänen elämässään kaikki tuntuu olevan täydellistä, kunnes poika yllättäen kidnapataan. Kidnappaaja Jimmy Shaker (Gary Sinise) ei ole mikään onneton amatööri, vaan kylmäverinen ja taitava ammattirikollinen, joka ei kaihda keinoja saadakseen lunnasrahat itselleen. Mutta Tom Mullen ei olekaan Shakerille helppo […]

Arvosteltu: 27.08.2003

Kommentit & Pisteytykset

Ihan pätevä perus ysäritrilleri, jossa rikolliset kidnappaavat Mel Gibsonin esittämän rikkaan miehen pojan, ja vihastunut Gibson lähteekin siitä sitten vähän kostoreissulle. Ei tämä nyt mitään suurta runoutta ole, mutta kyllä Ransomin nyt helposti huvikseen katsoo koska tahansa.

Muistan että tästä nousi silloin aikoinaan kohu, koska Ransomin tuottanut firma oli Disneyn omistuksessa ja tätä muistaakseni markkinoitiinkin mm. Aku Ankka -lehdessä ja muissa Disney-läpysköissä. Omasta puolestani Disney voisikin palata tarjonnassaan mieluusti tällaisten vanhanaikaisten perus viihdeleffojen pariin väsähtäneen marveloinnin ja mörvelöinnin jälkeen.

Linkous
dbgirl
TaoTao
Pummi666
Naukki
Lambertto
misakorp
Michelle78
Maku77
Phoenix_
CorporalCauliflower
meze1
Juki
TeeP
lällälää79
stranger in this town
camelguy
Also Starring
jahu
cronenberger
mcleffa92
mauge

Lisää luettavaa