Necronomicon

Pisteytyksiä: 5
Tarkka arvio: 2.10

Kommentit & Pisteytykset

Joku

Aika jees “Lovecraftilainen” antologiakauhuleffa. Tää ei vedä tiskiin kauhulegendan tarinoita suoraan vaan kasailee eri stooreista otetuista vaikutteista episodinsa. Ensimmäisestä episodista tulee hieman mieleen Dagon, toisesta Re-Animator ja sitärataa. Pidin ehkä tuosta ykköstarinasta eniten näistä. Siinä oli paikoin jotenkin todella aavemaista tunnelmaa. Kolmosessa oli myös tarinan lopussa mukavan laukalle lähtevää meininkiä. Toka tarina jää vähän väliinputoajaksi muttei sekään huono ole. Neljäntenä voidaan laskea itse kehystarina, jossa Jeffrey Combs komealla tekoleualla esittää itse H.P Lovecraftia. Hauskaa seurattavaa sekin, ja niputtaa elokuvan hyvin. Gorea ja kaikenlaista visvaista ilmestystä on muuten leffassa ihan huolella. Ehtaan Brian Yuzna -tyyliin. Siitä täytyykin antaa isosti pisteitä tälle, sillä siinä missä hävitään tarinassa niin se otetaan takaisin todella vaikuttavilla praktikaaliefekteillä. Necronomicon on kyllä todella viihdyttävä elokuva seurata, mutta pieni epätasaisuus tätä vaivaa. Sama vika joka löytyy monesta antologia-elokuvasta. Aika vähän lajissa on niitä täysosumia joissa ihan joka ikinen tarina on loistava.
+++
Lovecraft ja Yuzna-diggareille ihan ehdoton suositus!

Living dead
KaiZeri