Up - kohti korkeuksia (2009)

Alkuperäinen nimi: Up
Suomenkielisenä versiona esitettävä koko perheen huima komediaseikkailu huomioitiin peräti viidellä Oscar-ehdokkuudella ja palkittiin parhaan animaatioelokuvan sekä alkuperäismusiikin Oscareilla. Tarina käynnistyy, kun 78-vuotias ilmapallokauppias Carl toteuttaa unelmansa, kiinnittää taloonsa tuhansia ilmapalloja ja lähtee lentämään kohti Etelä-Amerikan viidakoita. Matkakumppaniksi tarttuu puolivahingossa kahdeksanvuotias partiopoika Russell.
- Ensi-ilta: 09.10.2009
- Bob Peterson, Pete Docter
- Bob Peterson, Pete Docter, Thomas McCarthy
- Bob Peterson, Christopher Plummer (I), Edward Asner, Elie Docter, John Ratzenberger, Jordan Nagai
- USA
- Kielet:
- englanti
Juki
22.07.21 klo 22:15
Todella hieno ja hauska animaatio. Alku oli yhtä aikaa sekä hauska että koskettava. Itse varsinainen tarina on myös mielenkiintoinen ja hienosti toteutettu. Hauskinta antia on kun Karl ja Rasmus putoavat talosta ja joutuvat raahaamaan sitä perässään pitkin maita ja mantuja. Myös koirat ovat hauskoja äänipantoineen. Suomalainen ääninäyttely on myös onnistunut hyvin ja Antti Litja on loistava Carlin äänenä ja myös Ismo Kallio ilkeän Charles Muntzin äänenä on hyvä. Hauskan ääniroolin tekee myös Arto Nyberg, jota kuullaan leffan alussa uutistenlukijana. Paikoin tässä on vähän sellaista lapsellista ja lapsille suunnattua kohellusta mikä ei oikein aikuista jaksa innostaa, mutta muuten leffa on erittäin upea. Yleensä näissä animaatioissa lapsihahmot ovat todella ärsyttäviä, mutta tässä tuo Rasmus on oikeastaan aika hauska. Loppu oli vähän koskettava, kun Carl katseli niitä valokuvia hänen ja vaimonsa elämän varrelta. Eli tarjolla on elokuva, jossa on sisältöä sekä lapsille että aikuisille.
John117
28.01.18 klo 20:09
Kovasti joka taholta kehuttu animaatio, mutta allekirjoittanutta leffa ei sen kummemmin puhutellut kuin mikään muukaan Mickey Mouse companyn tuottama tasavarma tämän päivän kassamagneetti animaatio. Kaikki perusvarmat elementit löytyvät onnistuneeseen tarinaan, mutta siinäpä se. Varmasti perheen pienimmille erittäin viihdyttävä leffa. Animointistudio Pixarin työ on jälleen laadukasta, joskin Ötökän Elämää kaltaiseen silmäkarkkiin ei tässäkään päästä.
JohnRambo
31.01.16 klo 17:44
Leffan ensimmäiset 15 minuuttia ovat todella tunteikasta kamaa, kun vanhan pariskunnan rakkaustarinaa käydään läpi. Varsinainen tarinallinen puoli ei tässä meikäläiseen niin kolahtanut, koska mukana oli paljon sellaista kohellusta, josta luulen lapsien vain tykkäävän. Elokuvan pahis on jotenkin tosi irrallinen, enkä muutenkaan saanut mitään sidettä viidakon muihin eläimiin, puhuviin koiriin ym. Tuntui vähän vieraannuttavalta. Message-osasto toimii tässä leffassa kuitenkin pirun hyvin, ja sehän taitaa olla pääasia. Elämää pitää ottaa sarvista kiinni ja tehdä mitä itteä huvittaa.
(Lentokoneessa)
paukku_
02.05.15 klo 15:53
Hahmot ovat hauskoja, kohtaukset ovat hassuja ja saa sydämen sulamaan, upeasti toteutettu leffa, eli aivan ihana! Sai vuodattamaan pari kyyneltä :')
AAnyway
10.09.14 klo 21:54
Aivan ihana! En ole ikinä vollottanut noin pahasti elokuvan ensimmäisten 15-minuutin aikana! Kyllä ansaitsi Oscarinsa. Loppujen lopuksi yksinkertainen tarina tavallisten ihmisten tunteista ja elämästä! Tästä tuli juuri yksi suosikkianimaatioistani!
Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Seuraava sivu