Tähtää tarkasti - tapa varmasti! (1968)

Alkuperäinen nimi: Ognuno per sé

Tricky Dicky 21.04.2008

Tricky Dicky 21.04.2008
Andy Kreist
28.02.18 klo 03:26
Narsistinen psykopaatti, häirikkö, erotomaani ja lurjus Klaus Kinski osasi liioitella läsnäoloaan niin mielenkiintoisesti että häntä on lähes aina kiehtova katsoa tekipä hän mitä tahansa. Ja tämän takia katselin kalmonaaman tähdittämän makaroonispagettipizzalasagnewesternin joka oli ihan jees.
Tarina kertoo neljästä tyhmästä lännenmiehestä. Elokuvassa ammuskellaan kallioisissa maisemissa, dokataan saluunassa, paneskellaan ilotalossa, roudaillaan romppeita hevosilla eestaas, käydään saunassa ja sytytellään dynamiittien tulilankoja sikareilla.
Miinuksia leffa saa siitä että siinä ei ole inkkareita.
kurkkuharja
07.04.13 klo 12:18
Jude
24.01.13 klo 10:34
Aijai, nyt ollaan taas laatuspagujen äärellä. Tämä Giorgio Capitanin ohjaama seikkailulänkkäri toimii kyllä monella tavalla. Ensinnäkin laadukas casti takaa jo laadun. Van Heflin on mainio ikääntyneen kullanetsijän roolissa, esim. alkupuolen kohtaukset joissa Heflinin hahmo vaeltelee uupuneena aavikoilla ovat hienoja. Kun elokuva etenee niin pian kultasaaliin hakureissulle onkin lähdössä yhteensä neljä miestä ja silloinhan homma vasta meneekin mielenkiintoiseksi.
George Hilton vetää varman roolisuorituksen Manolo Sanchezina. Erityisesti pidin Heflinin lisäksi Klaus Kinskin sekä kokeneen Gilbert Rolandin suorituksista. Rolandin vankka ammattitaito näkyy joka kohtauksessa ja hän on kauttaaltaan mainio Masonin roolissa. Mutta entäpä itse Klaus Kinski? Hän on erinomainen polttavan katseen omaavana Brentina joka pukeutuu ihan muuten vain papiksi. Jo se tapa jolla Kinski ratsastaa vesisateessa pikkukylään oli jäätävän hienoa katseltavaa, kaikenkaikkiaan tämä lienee yksi miehen kovimmista roolisuorituksista länkkäreiden saralla. Eihän Kinskin tarvitse aina edes sanoa mitään kohtauksissaan kun hän pelkillä katseilla pystyy jo olemaan kohtauksen keskiössä.
The Ruthless Fourissa ei välttämättä ole alusta asti valtavasti räiskettä ja räimettä mutta ei sitä aina tarvitakaan kun juoni etenee muutenkin ihan sujuvasti. Visuaalisestihan tässä on välillä erityisenkin hienoja kohtauksia (etenkin ne auringonlaskun aikaan kuvatut aavikkokohtaukset!) ja Carlo Rustichellin soundtrack toimii. Vahvat päähahmot ovat sellainen pohja tälle elokuvalle että niiden avulla mennään jo pitkälle. Kun kullanhakureissulla on mukana neljä tyyppiä joista keneenkään ei voi luottaa niin lopputulos on väistämättä sopivan herkullinen. Btw, tämä taitaa olla yksi ainoista spaguista mistä löytyy jonkinnäköinen saunakohtaus.
Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu