Maailman ympäri 80 päivässä (1956)

Alkuperäinen nimi: Around the World in Eighty Days
- Ensi-ilta: 19.12.1958
- Ohjaajat:
- Michael Anderson
- Käsikirjoittajat:
- James Poe, John Farrow, Jules Verne, S.J. Perelman
- Pääosanäyttelijät:
- Basil Sydney, Buster Keaton, Cantinflas, Cedric Hardwicke, Cesar Romero, Charles Boyer, Charles Coburn, David Niven, Finlay Currie, Frank Sinatra, George Raft, Harcourt Williams, Hermione Gingold, John Carradine, John Gielgud (I), John Mills, Marlene Dietrich, Noël Coward, Peter Lorre, Red Skelton, Robert Morley, Ronald Colman, Ronald Squire, Shirley MacLaine, Trevor Howard, Victor McLaglen
- Maat:
- USA
- Kielet:
- englanti, espanja
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Levenevä valkokangas
"Arvoisa projektionisti, Barry Lyndonin muotoon kiinnitettiin suunnattoman paljon huomiota; kuvaus, lavasteet, puvustus, värimäärittely, filmilaboratoriotyö ... Lue loput
Saman kategorian TOP-leffoja
Suosituksia
Kommentit
Arvostelut
Elävöittää kirjan tapahtumat hymysuin.
Salmiakkisydän 14.08.2011 11:02
Kommentit
Uytp7
Tähtääjä
14.09.18 klo 21:44
Kelpo versiointi Vernen klassikosta. Väriä ja komeita lavasteita piisaa, lisäksi filmin ehdottomaksi vahvuudeksi pitää laskea sen seikkailullinen ote, mikä ei pitkästä kestosta huolimatta hellitä hetkeksikään. Lukuunottamatta siis erästä luvattoman pitkää härkätaistelukohtausta. David Nivenin Fogg on koomisen vakava herrasmies, joka vie pilkunnussimisen toistaiseksi näkemistäni tulkinnoista pisimmälle. Kohteliaisuuteen naamioitu solvaus -> tonnin seteli ilme vastapuolelta -> kohtaus jatkuu välittömästi kaava tulee nopeasti tutuksi. Ja Passepartout tietenkin paljastuu kovaksi naistenmieheksi. Että silviisiin.
Nuo piirteet eivät kuitenkaan leffaa pilanneet, päinvastoin jokunen ihan hupaisakin hetki niillä luodaan. Prinsessa Auoda ei saanut minkäänlaista persoonallisuutta tässä, mikä oli harmillista. Tosin en (vieläkään) osaa sanoa onko näin myös alkuperäisteoksessa. Elokuvasta myös löytyy niin monta cameota etten laskuissa pysynyt, yllättävän moni A-luokan näyttelijä on saatu mukaan ihan pikkurooleihinkin. Yhteenvetoa: vanhan ajan maukkaansympaattista patinaa, upeaa visuaalista silmää tekijäpoppoolta sekä hyvät tulkinnat hahmoista, loistavaa työtä kaiken kaikkiaan.
sulo
Käyttäjä
15.03.10 klo 23:52
Kunnon wanhan ajan seikkailu. Värikäs ja vauhdikas, täynnä eläimiä ja ihmisiä. Vernen kirja takaa kunnon pohjan käsikirjoitukselle ja vaikka juoni onkin tuttu esim. siitä piirretystä sarjasta, missä on leijona ja muita elukoita, niin kiinnostus säilyy koko 174 min. ajan. Joissakin kohdin tuntuu siltä, että hypätään vaan seuraavaan kohtaukseen ja jotain on jätetty välistä. Esimerkiksi prinsessaa ei paljoa esitellä, hän vaan liittyy seuraan ja hengailee mukana.
Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu