Lovemilla (2015)

19-vuotiaat Milla ja Aimo asuvat yhdessä Millan alkoholistizombie-vanhempien luona. He haaveilevat muutosta omaan yhteiseen kotiin. Aimon pitämän Sakun Grillin tuotoilla he pääsevätkin lopulta muuttamaan. Milla alkaa johtamaan taloutta ja se aiheuttaa Aimolle epävarmuutta. Aimo haluaa kompensoida henkistä heikkouttaan fyysisellä vahvuudella ja tuhlaa yhteiset talousrahat kehonsa vahvistamiseen. Lopulta bodaaminen ei enää riitä ja Aimo ostaa kehoonsa metalliset raajat. Pikku hiljaa Aimo muuttuu k... Lue lisää
- Ensi-ilta: 06.02.2015
- Teemu Nikki
- Jani Pösö, Teemu Nikki
- Antti Reini, Elina Knihtilä, Joel Hirvonen, Mari Rantasila, Matti Onnismaa, Miina Penttinen, Milka Suonpää, Pauliina Suominen, Teemu Nieminen
- Suomi
- suomi
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Leffavuosi 2015: tsekkaa nämä
Jos mennyt vuosi oli elokuvatarjonnaltaan monipuolinen, värikäs ja laadukas, sitä näyttäisi olevan myös vuosi 2015. Leffatykki listaa joitain vuoden kiinnostav... Lue loput
Ludil
11.05.16 klo 15:17
Yleensä en voi sietää teinileffoja, mutta kotimainen Lovemilla on itselleni se sääntöä vahvistava poikkeus. Elokuva perustuu samannimiseen pikkusarjaan, jossa teinejä valistetaan lämpimän humoristisesti ties mistä milloinkin (tämä Lovemilla-sarja kuuluu muuten niihin sarjoihini, joista pidän mutta joita en kuitenkaan viitsi fanittaa). Rento, persoonallinen ja hulluihin atmosfääreihin yliampuva sarja ei ottanut itseään millään tavalla vakavasti, pikemminkin tirskui omalle absurdiuudelleen. On mahtavaa havaita, että sarjan vapaana liihotteleva mielikuvituksekkuus ja tuppukyläisen futuristinen huumori on säilynyt leffassa samalla tasolla kuin sarjassakin.
Koska Lovemilla-elokuva jatkaa siitä kohdasta mihin Lovemilla-sarjassa jäätiin, elokuvaa on paha mennä suosittelemaan sellaisille, jotka eivät ole tutustuneet sarjan tyyliin. Leffaa kylmiltään katsovalla katsojalla on suuri riski hämmentyä mm. rakkaudesta räjähtelevistä päistä, ryyppäävistä zombivanhemmista, vampyyrivauvasta, maskottiasuisista kahvinkittaajista, tulevaisuusteleporteista jne. Siksipä suosittelen mieluummin vilkaisemaan sarjasta pari jaksoa ennen elokuvaa.
Elokuva elokuvana on hyvin omalaatuinen ja jos ei muuta niin ainakin persoonallinen yksilö. Juonen ideana on vissiin valaista nuoren teiniparin Millan ja Aimon yhteisen elon ongelmia ja syitä sille, miksi hyvältäkin vaikuttava suhde voi kariutua vähitellen riitaisaksi ongelmakimpuksi. Samalla päästään vilkaisemaan, miten Millan ja Aimon sarjasta tutuilla kavereilla hurisee. Ettei leffa pääsisi muuttumaan tusinatuotteeksi, juonenkuljetuksessa keskitytään myös Aimon projektiin muuttaa itsestään kyborgia sekä kahvilan maskottiasuisten miekkosten norovirus-tutkimuksiin. Tarina on kaikenkirjava, mutta pysyy silti suht selkeänä kokonaisuutena. Näyttelijät ovat sympaattisia ja Elina Knihtilän Pirjo suorastaan riemukas. Settiä värittää hupaisa, toisinaan kahjo sekä älyvapaa huumori.
Lovemilla-elokuva on kotikutoisen tuntuinen ja sen erikoistehosteet ovat mainion huonot, mutta parasta siinä on sen armotta hullutteleva miljöö, jota ei pysty ottamaan tosissaan. Vaikka olenkin vähän ylikasvanut sarjan/leffan kohderyhmään nähden, pidin tätä silti kutkuttavana viihteenä. Hyvällä maulla tehtyä roskaa.
afterman
02.05.15 klo 15:19
Mitä vittua leffa en oo ikinä nähnyt näin outoa leffaa viinasta muuttuvia zombeja no haloo vaikka oikeasti lovemilla perustuu saman nimiseen nuorten suosimaan tv sarjaan.
Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu