Ja alla oli tulinen järvi (1937)

Väkevä melodraama miehestä, joka hautoo kostoa perintökartanon vieneelle patruunalle.
- Ensi-ilta: 28.02.1937
- Risto Orko
- Maila Talvio, Risto Orko, Topo Leistelä
- Ansa Ikonen, Hanna Taini, Hugo Hytönen, Joel Rinne, Kaarlo Angerkoski, Kaarlo Kytö, Sylvi Palo
- Suomi
- suomi
Jautsi
08.06.22 klo 18:00
Kirjoitan tähän nyt kommentin. Joskus 1970-luvulla taisin tämän elokuvan eka kerran nähdä, isänikin sitä katseli ja kauhisteli. Tietysti kerronta on vanhentunutta, minäkin olen vanhentunut noista ajoista, kun pystyin isän kanssa rupattelemaan. Mutta kun leikkaa elokuvaelämyksestään pois nuo teatteri- tai mykkäfilmi eleet ja ilmeet, niin tarina sinänsä on ihan katseltavissa.
Tulinen järvi mainitaan Raamatussa Ilmestyskirjassa. Sinne meidät huonot viskataan kärsimään vielä lisää tämän maallisen taaperruksen jälkeen. Hyvät saavat sijansa herran kartanossa niin kuin tässä elokuvassakin.
Nosfecoff
21.01.20 klo 23:17
Tässä teoksessa on tarvittavat ainekset onnistuneeseen melodraamaan: löytyy viinaa, rappiota, perheriitaa, YT-neuvotteluja, kostonhimoa sekä vihaa, joka ei sammu vuosikymmenienkään aikana. Joel Rinne ja Hugo Hytönen roolisuoriutuvat hienosti kovia kokevina ja ajoittain kusipäisiksikin yltyvinä päähenkilöinä, ja mukava on nähdä myös loistavat Hanna Taini ja Ansa Ikonen näyttelemässä äitiä ja tytärtä alle kolmen vuoden tosielämän ikäerosta huolimatta. Mutta koska leffan tarina on parinkymmenen vuoden kestoinen, ei tämä hupaisa yksityiskohta edes häiritse sen enempää kuin nelikymppisen Rinteen ylioppilaslakkikaan. Tarina ja sen ihmiskohtalot ovat mielenkiintoista seurattavaa, mutta kirjaimellisesti tulista järveä jäin kaipaamaan.
Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu