Viihdyttävä elokuva, jota ei kannata kauhean vakavasti katsoa

23.2.2009 18:13

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Wild Wild West
Valmistusvuosi:1999
Pituus:107 min

Wild Wild West jatkaa samalla linjalla, kuin pari vuotta aiemmin ilmestynyt MIB – miehet mustissa. Kyseisen menestyselokuvan pääosassahan nähtiin Will Smith ja ohjaajana hääri sama Barry Sonnenfeld. On ihme, ettei narisevaksi valkoiseksi mieheksi Smithin rinnalle saatu vielä palkattua Tommy Lee Jonesia, sillä se olisi kyllä kruunannut tämän jutun.

Elokuva kertoo James West (Will Smith) nimisestä mustasta everstistä, joka taisteli sisällisodassa. Presidentti Grant palkkaa hänet selvittämään tiedemiesten katoamisia ja antaa tälle apuriksi Artie Gordon-nimisen keksijän, jonka ihmevekottimet ovat kuin MIB:n käyttämien aseiden esimuotoja. Pahiksena häärii pyörätuoliin joutunut vanha etelän kenraali, joka haluaa tehdä vallankaappauksen Yhdysvalloissa.

Tarina on älyvapaa, mutta sitä ei saa ottaa liian vakavasti. MIB oli mielestäni onnistunut kokonaisuus, eikä tämä sille paljon häviä. Länkkärielokuvien kliseet on jätetty sivummalle, eikä niistä ole yritetty vääntää vitsiä. Huomio onkin kiinnitetty agenttitoimintaan, joka pistää katsojan pari kertaa miettimään, minkä genren elokuvaa hän on nyt oikeastaan katsomassa?

Näyttelijät eivät suoranaisesti loista: Will Smith luottaa omaan karismaansa, mikä on osoittatunut jo monesti oikeaksi ratkaisuksi, kun taas Kevin Kline on roolissaan Artiena pikemminkin rasittava. Kala Nimeltä Wanda – elokuvassa läpimurtonsa tehnyt Kline ei vain tunnu saavan uralleen uutta nostetta, eikä tämä rooli sitä ainakaan auttanut. Kaiken huippu on kuitenkin Salma Hayekin roolisuoritus, joka on täysin päälleliimattu ja turha. Hänen olemassaolonsa syy on kuitenkin selvä, nähdäänhän hänen takapuolensakin yhden vitsin päätteeksi!

Loppujen lopuksi minua hymyilyttivät monet elokuvan vitsit ja pari niistä onnistui jopa naurattamaan. Kaikkien aikojen huonoimman elokuvan titteliä en siis antaisi tälle elokuvalle. Kutsuisin tätä ennemminkin keskivertokomediaksi. Kyllä tämän kaveriporukassa katsoo muutaman kerran.

Arvosteltu: 23.02.2009

Lisää luettavaa