Vanhojen Bond-elokuvien elementtejä on pudotettu pois, joka on tämän elokuvan vahvuus!

14.3.2017 15:07

Alkuperäinen nimi:Casino Royale
Valmistusvuosi:2006

Kaikki alkaa, kun MI6:den agentti James Bond on suorittamassa tehtävää Prahassa ja onnistuu tehtävässään, jolloin Judi Denchin esittämä M antaa Bondille 00-luokituksen eli luvan tappaa. Tämän jälkeen hän matkaa Casino Royaleen tutkimaan terroristeille rahaa lahjoittavaa Le Chifrreä, joka yrittää voittaa rahansa takaisin korkeiden panosten pöydässä. Mukaansa 007 saa Eva Greenin hienosti tulkitseman Vesper Lyndin, jonka on tarkoitus pitää huolta Bondin rahoista. Heidän välille tulee kuitenkin vahva side, joka vaarantaa kaiken. Siinä oli tarina lyhyesti kerrottuna. No mitäs minä olen tästä leffasta mieltä?

Voin suoraan sanoa, että tämä lukeutuu parhaimpiin Bond-elokuviin, ellei jopa parhaimmaksi. Craig vetää roolisuorituksen, joka on paras heti Conneryn jälkeen. Craigin Bondilla tuntuu olevan oikeat tunteet ja hän on haavoittuvainen, josta minä ainakin pidin. Bond otti iskuja vastaan aivan samanlailla kuin hänen vihollisensa. Bond ei ollut myöskään niin kokenut, joka antoi mahdollisuuden siihen että hän tekee virheitä. Hahmon huumorintajua oli myös laskettu ja hänestä oli tehty entistä brutaalimpi. Le Chefrreä esittävä Mads Mikkelsen suoriutui myös taitavasti roolistaan, mutta jää Craigin varjoon. Vesper Lynd sopi loistavasti rooliin, mutta on silti aikalailla samanlainen kuin kaikki muutkin Bond-tytöt.

Nostalgialla ei yritetty pelleillä, nimittäin monia tuttuja elementtejä pudotettiin pois. Esimerkiksi Q ja Moneypenny eivät ole ollenkaan mukana. Synkkyyttä ja verta löytyy juuri sopivasti. Martin Campbell tekee loistavaa työtä ohjaajana ja onnistuu pitämään kaiken kasassa.

Nopeasti väsätty jatko-osa ei todellakaan yllä lähellekkään tämän tasolle ja onnistui pilaamaan hyvän alun. Onneksi Quantum of Solacen tuottaman pettymyksen jälkeen näimme loistavasti ykkösosan tasoa hipovan Skyfallin, jossa Craigin näyttelijäntaidot ovat vielä korkeammalla kuin Casino Royalessa. Skyfall kuitenkin palautti elokuvasarjaan takaisin tuttuja elementtejä.

Siinä oli lyhyesti minun mielipiteeni Daniel Craigin ensimmäisestä James Bond elokuvasta!

Arvosteltu: 14.03.2017