Pirtsakka pläjäys Ö-luokan leffadirektorista Bowfingeristä, jota esittää Steve Martin. Tämä kaveeraa Hollykylässä hellyyttävän luuseriporukan kanssa, jotka tietävät ohuesti olevansa joskus jotain. Osa-aikainen kässärin vääntäjä saa aikaiseksi “Pullea sade” -nimisen scifi-stoorin, jota tiimi alkaa tekemään.
BF yrittää kusettaa ohjaaja/tuottajana kaikkea mikä liikkuu melko säälittävällä menestyksellä. BF:n jutut menee oikeastaan täydestä vain omaan väkeen. Nämä näkevät hyväuskoisina tähteyden tavoittelijoina selkeän mission leffan parissa. Työryhmään pestataan mahdollisimman halpaa (lue ilmaista) työvoimaa. Mukana hyörii myös filmitähteyden alkuaikoja taaplaileva nainen päätähtenä. Tämä makaa session aikana kaikkien kanssa, jotka voivat antaa tälle lisää valkokangasaikaa.
Eddie Murphyn esittämää suurta tähteä Kit Ramseyta pyydetään päärooliin, sillä BF:n mielestä leffan kassamagneetiksi tarvitaan nimimiestä. Tämä ei tietysti suostu Ö-produktioon, mutta saakin kiinnityksen leffaan tietämättään. BF ei tuo asiaa julki vaan uskottelee tuotantotiimille ja näyttelijöille leffan olevan uutta Cinema Noveau-tyyliä. Scifi-fobiasta ja salaliittoteorioista kärsivälle Kitille on luvassa tukalia tilanteita, jotka päätyvät myös filmille erittäinkin vakuuttavina “näyttelijäsuorituksina”. Kallonkutistajaa tarvitaan enemmän kuin koskaan ennen.
Leffa on erittäin hyväntuulinen ja opettavainenkin. Ns. ei lahjakkaat taiteilijat laittavat itsensä kybällä peliin. Jokaisen silmissä siintää oma ja yhteinen unelma minkä eteen tehdä töitä. Kiitos BF:n pienten kikkailujen ja leadershipin. Vaikka heebot taaplaa tavallaan ja homma ei oikein tunnu ulkopuolisen silmissä toimivan niin tuollainen oman tien kulkemisen meininki aina kunnioitettavaa.
Te, jotka nauratte muiden huonoudelle ja eriskummallisuudelle niin ajatelkaapa asioita välillä. Uskallatteko itse kokeilla samaa vai kömmittekö koloistanne huomenna taas tasan klo 8.00 tehtaalle töihin?