Tyypillinen konnailu omituisemmalla päähenkilöllä.

22.5.2018 21:33

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Baby Driver
Valmistusvuosi:2017
Pituus:113 min

Doc (Kevin Spacey) on isokelmi ja hänen keikkojensa kuski on Baby (Ansel Elgort) joka on nopea. Uuteen keikkaan tulee miehistöksi Buddy (Jon Hamm), tämän vaimo Darling (Eiza González) ja Bats (Jamie Foxx) joka on juuri sitä ryhmää joka tunkee itsensä aina tämän genren leffoihin ja tietysti kaikki menee pieleen.

Edgar Wright ohjaa ja käsikirjoittaa konnailuleffaa jonka genreä on aika vaikea tunnistaa. Sen voisi tulkita omituisen rikollisen persoonakuvaukseksi, dramaattiseksi kuvaukseksi pieleen menevästä rikoksesta tai ihan vaan perinteiseksi konnailuleffaksi. Aineksia on kaikista edellä mainituista ja hieman romanttista alijuontakin on tuotu leffaa värittämään. Toiminta onneksi toimii kun sen pitää ja ilman sitä tarinan onttoudet purisivat pahasti.

Ansel Elgort on nimiroolissa ja tämän persoonan omalaatuisuudet laittavat katsojan mielikuvituksen raksuttamaan. Kyseessä on pätevä pakokuski, mutta tällä on myös voimakas oikeudentaju ja rehellisyyttä. Kevin Spacey on ammattimainen isoroisto joka oli joskus nuori ja vaatii ehdotonta tottelevaisuutta käskyihinsä joita ohjaa järki. Eiza González ja Jon Hamm ovat tarinan [movie]Bonnie & Clyde[/movie] ja puolikas heistä on berserkki. Jamie Foxx on se genrelle pakollinen liipasinherkkä ja paranoidi kelmi jolla on pakkomielle jättää ruumisvana jälkeensä ja aiheuttaa ongelmia jo ennen aloitusta. Kaikki henkilöhahmot ovat kaupan hyllyltä otettuja stereotyyppejä joihin päähenkilö laittaa kontrastia päämäärättömän isosti.

Juoni on melkoisen kliseinen, mutta kerronnan sujuvuus ja yleisluontoinen viihdyttävyys varmistaa katsomisarvon. Elokuvallinen välipala ja ei sen enempää.

Arvosteltu: 22.05.2018

Lisää luettavaa