Toiminta on näyttävää, ja tunnelma pysyy hyvänä koko elokuvan ajan.

12.4.2012 11:42

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Undisputed 2
Valmistusvuosi:2006
Pituus:93 min

Undisputed 2 tarttui katsontalistalleni vain ja ainoastaan Michael Jai Whiten takia. Pelkkä Michael Jai Whiten mukanaolo tekee mielestäni elokuvasta paremman. Undisputed 2 on jatko-osa Undisputed-sarjan ensimmäiselle osalle, jossa mukana olivat Wesley Snipes ja Ving Rhimes.

Michael Jai White on George ”Iceman” Chambers, entinen nyrkkeilymestari, jonka ura on pohjamudissa. Chambers on ajautunut Venäjälle tekemään mainosvideoita, mutta sekään ei tunnu onnistuvan. Chambersin palatessa hotellilleen, joutuu hän hyökkäyksen kohteeksi, ja lopulta tajuttomaksi. Hyökkäyksen syy selviää pian, kun poliisit löytävät Chambersin huoneesta huumeita. Ja koska ollaan Venäjällä, heiluu häkki nopeasti.

Vankilassa Chambersille selviää melko nopeasti se, että ongelmia on luvassa. Scott Adkinsin näyttelemä Yuri Boyka on vankilassa pidettävien otteluiden ylivoimainen hallitsija. Chambersin maine on kuitenkin sen verran suuri, että myös Boyka ymmärtää, että hänelle on uusi haastaja. Vankilassa tapahtumat ovat sellaisia, kuin katsoja odottaakin; Chambersia eivät kiinnosta säännöt, eivätkä muut vangit. Hän on kovempi, parempi ja kuuluisampi kuin muut. Hän ajautuu heti riitoihin Boykan kanssa. Chambers ei kuitenkaan halua otella, koska luulee pääsevänsä pois vankilasta pian, kunhan manageri hoitaa hommansa ulkopuolella.

Undisputed 2 on positiivinen yllätys. Se toimii elokuvana hyvin. Toiminta on näyttävää, ja tunnelma pysyy hyvänä koko elokuvan ajan. Tarinaakin pyritään rakentamaan, ja henkilöille annetaan jopa hyvät taustarinat, jotka sopivat juoneen varsin hyvin. Näyttelijäsuoritukset ovat toimivia, ja sekä Michael Jai White, että Scott Adkins hoitavat hommansa varsin pätevästi.

Undisputed 2 on hyvä toimintaelokuva, joka jaksaa pitää tunnelman yllä koko kestonsa ajan. Se ei yritä tavoitella mitään liian hienoa tai kiinnostavaa, vaan se on yksinkertaisella juonella varustettu, varmaa viihdettä tarjoava elokuva. Tällaisena elokuva toimii kaikin puolin, ja on ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Arvosteltu: 12.04.2012

Lisää luettavaa