Täydellinen elokuva, joka täyttää toimintakomedian kriteerit hyvin.

11.10.2003 22:14

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Bad Boys
Valmistusvuosi:1995
Pituus:114 min

Bad Boyssiä on aina kehuttu hyväksi toimintapaketiksi, itse olin nähnyt leffan vuosia sitten ja muistikuvat olivat hämäriä joten päätin katsoa leffan kun se nyt tv:stä tuli ja täytyy sanoa, että olin taas väärässä…

Poliiseilta pöllitään iso kasa huumeita. Poliisit Marcus Burnett ja Mike Lowrey saavat jutun tutkiakseen. Huumeet johdattavat poliisit talolle, jossa on ammuttu nainen. Tapauksella on silminnäkijä joka suostuu puhumaan vain ystävänsä ystävälle Mike Lowreylle. Ikävä kyllä Mike ei ole silloin paikalla, joten perheellinen ja enemmän vastuutuntoinen poliisi Marcus Burnett saa esittää Mikeä. Tästä syntyy kommelluksia ja toimintaa.

Bad Boys on vauhdikas ja humoristinen leffa hieman tyyliin tappava ase, mutta paikoitellen jopa parempi. Will Smithin ja Martin Lawrencen sanailut ovat leffan ehdottomasti parasta antia. Dialogi on kirjoitettu hyvin ja heebot pälättävät kuin papupadat. Näyttelijätyö on muutenkin kunnossa. Téa Leoni onnistuu hieman pelokkaana silminnäkijänä ja Tchéky Karyo sopii paskamaisen pahiksen rooliin, kuin luoti päähän. Kohtuullisista toiminta elokuvista tuttu Michael Bay (joka on myös mukana Texasin moottorisahamurhaajan uusinta versiossa) hoitaa ohjauksen hyvin. Vauhtia riittää, eikä tylisä hetkiä tule. Pituuskin leffalla on juuri sopiva. Varsinainen tarina on ehkä hieman ohut, mutta kässäri on tehty huolella, sen verran monet naurut siitä irtoaa.

Muutamia turhia sivukoukeroita ja typeryyksiä lukuunottamatta Bad Boys on täydellinen elokuva, joka täyttää toimintakomedian kriteerit hyvin.

nimimerkki: Criiticco

Arvosteltu: 11.10.2003

Lisää luettavaa