Tässä on kaikki ainekset hyvään jännäriin, mutta jännitystä ei saada kunnolla aikaiseksi.

10.7.2005 17:12

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Collateral
Valmistusvuosi:2004
Pituus:115 min

Max (Foxx) on tavallinen osa-aikainen taksikuski. Sitten hän on yövuorossa ja hän saa kyytiinsä Vincent-nimisen tyypin (Cruise). Vincent ei kuitenkaan ole ihan tavanomainen asiakas. Hän on palkkamurhaaja ja hänen olisi otettava hengiltä yön aikana viisi ihmistä. Max joutuu vasten tahtoaan toimimaan kuskina.

Tässä on kaikki ainekset kunnon jännäriin. Tosin sitä se ei kuitenkaan kunnolla pysty luomaan. Jännitystä ja toimintaa saadaan aikaiseksi vasta loppupuolella. Elokuvaa olisi myös voitu lyhentää muutamissa kohdissa. Tosin se vähäinen jännityspuoli toimii ihan kivasti.

Tunnelma on kuitenkin jännityksen vähäisyydestä huolimatta aika hyvä. Öistä L.A:tta kuvattaan hyvin ja käsikirjoitus on kohdallaan. Ja harvat toimintakohtaukset on tehty hyvin. Myöskään musiikkipuolessa ei ole valittamista. Tosin elokuva sortuu välillä kliseisiin. Mutta nuo kliseet eivät sentään pilaa leffaa.

Näyttelijäpuolikin on todella hyvää. Tom Cruisea (Magnolia) ei voi kuvitella harmaahiuksiseksi ja sänkileukaiseksi kylmäveriseksi murhaajaksi, mutta Cruise todistaa voivansa olla tällaisissakin rooleissa. Jamie Foxx (Ali, Ray) on erittäin vakuuttava näyttelijä. Hänessä on kyllä jo ison staran vikaa. Jada Pinkett-Smith (Pähkähullu professori) ei ole kovinkaan vakuuttava näyttelijä, mutta ei hän aivan huono ole. Myös muut näyttelijät ovat hyviä.

Arvosteltu: 10.07.2005

Lisää luettavaa