Parissa kohdassa väkivalta menee komedian tyylilajille yllättävästi mauttoman puolelle.

6.1.2009 15:11

Arvioitu elokuva

Hot Fuzzia on hehkutettu yhdeksi vuoden 2007 parhaimmista komedioista, joten siihen nähden elokuva on pettymys. Tätä ei kuitenkaan pidä ymmärtää väärin: Elokuva on hauska, kekseliäs ja toiminnallinen, ja sitä voi hyvällä syyllä suositella kaikille. Se ei kuitenkaan yllä omien elokuvasuosikkieni joukkoon.

Elokuvan juoni on yksinkertainen ja juuri sopiva. Poliisikonstaapeli Nicholas Angel, jolla on 400% pidätysvarmuus ja kaikki kunniamerkinnät, joita poliisi voi haluta, siirretään ylikonstaapeliksi Sandfordin kylään. Sandford on toistuvasti valittu Britannian ”Vuoden Kyläksi” ja sen pitäisi olla rauhan tyysija. Käy kuitenkin ilmi jotain muuta. Alaikäisille myydään alkoholia pubissa, jotta he pysyisivät poissa pahanteosta ja järkyttävät kuolemantapaukset luetaan automaattisesti onnettomuuksiksi. Nicholas yrittää taistella tätä kaaosta vastaan ja saa puolelleen poliisikomisarion pojan, Dannyn (Nick Frost), joka fanittaa yhdysvaltalaisia toimintaelokuvia ja toivoisi itsekin elävänsä sellaista elämää.

Elokuva onnistuu naurattamaan jatkuvasti. Toiminnan ja huumorin yhteennivoutuminen vetää vertoja Robert Rodriguezin Desperadolle!

Miinustakin elokuvasta löytyy. Kaikki vitsit eivät naurata ja parissa kohdassa väkivalta menee komedian tyylilajille yllättävästi mauttoman puolelle. Kohtaukset, joissa kylän sanomalehden toimittaja saa kiven päähänsä ja Timothy Daltonin näyttelemän kauppiaan leuka lävistyy kinkontornin pienoismallilla, ovat tarkoituksellisen groteskeja, mutta eivät hauskoja. Myönnettäköön, samanlaisia vitsejä nähtiin Shaun Of The Deadissa, tekijöiden aiemmassa kauhukomediassa, mutta silti en odottanut että samanlainen meno jatkuisi poliisikomediassa. Elokuvan lopusta tulee myös miinusta, sillä se tuntuu ikävästi venytetyltä räiskinnän ja huulenheiton jo loputtua.

Komediasta jäi loppujen lopuksi hyvä mieli, mutta kuten jo todettua, se ei ole lajityyppinsä parhaimmistoa. Kuitenkin ihan katsomisen arvoista keskivertokomediaa. Ja tietenkin täytyyhän ottaa huomioon, että elokuva on brittiläinen, ja se luo komiikkaan aivan oman kontekstinsa. Enpä usko, että minulla olisi ollut näin hauskaa, jos elokuva olisi ollut amerikkalainen!

Arvosteltu: 06.01.2009

Lisää luettavaa