Päihittää helposti aiemmat Törhösen Varekset.

5.10.2012 23:07

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Vares - Pimeyden tango
Valmistusvuosi:2012
Pituus:91 min

Herranen aika, Lauri Törhönen! Mitä menit tekemään? No, hyvän Vares-elokuvan! Törhösen ohjaamista neljästä Vareksesta paras on jätetty viimeiseksi. Ja hyvä niin.

Vares – Pimeyden tango on vuonna 2012 julkaistu rikoselokuva. Pääosassa nähdään kuudennetta kertaa Antti Reini Jussi Vareksena ja sarjan suosituimman pahiksen, Veikko Hopean, rooliin palaa Jussi Lampi.

Iskelmälaulaja Harry Koivikko on tapettu. Toimittaja Ruuhio (Mikko Leppilampi) uskoo löytäneensä syyllisen murhaan. Yllättäen toimittaja katoaa ja Vares alkaa tutkimaan ystävänsä katoamista ja laulajan murhaa. Samalla Erkki Vehmanen (Antti Virmavirta) palkkaa yksityisetsivän varjostamaan vaimoaan. Samaan soppaan ilmestyy vankilasta lomalle päässyt Veikko Hopea.

Törhösen neljäs Vares-elokuva on edeltäjiään synkempi ja totisempi. Vitsit jäävät vähemmälle ja jännitys ottaa paikkansa tarinan kertojana. Parhaiten elokuvan tunnelmaa tukevat musiikit. Dj Slow:n ja Samuli Laihon musiikit toimivat edelleen, vaikka samoja kappaleita soitetaan kuudennetta kertaa.

Näyttelytyö on tässä osassa todella hyvää, jopa Lola Wallinkoski tekee mukiinmenevää työtä. Antti Reini pitää edelleen Vareksen hahmon kiinnostavana. Jussi Lampi on hauska ja uhkaava roolissaan, Riia Kataja on viihdyttävä lievästi yliampuvan rikosnero/musiikkimanagerin roolissa ja Antti Virmavirta on upea niljakkaana Erkki Vehmasena.

Tarinallisesti Pimeyden tango päihittää helposti aiemmat Törhösen Varekset. Vares tutkii tapausta todenteolla, vaikka viettääkin jälleen paljon aikaa baareissa. Vaikka loppuratkaisu on Vares-perinteen mukaan antiklimaattinen, se viihdyttää silti kaltaistani Vares-fania.

Synkkä miljöö yhdistettynä selkeään tarinan kerrontaan ja hyviin hahmoihin luovat hyvän elokuvan. Paras todellakin. jätettiin viimeiseksi.

Arvosteltu: 05.10.2012

Lisää luettavaa