Miksi näitä pelielokuvia tehdään, kun onnistumisia tapahtuu vain harvoin?

3.1.2007 20:11

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Resident Evil
Valmistusvuosi:2002
Pituus:96 min

Resident Evil perustuu samannimiseen peliin. Tässä tekeleessä homman nimi on seuraava: Maanalaisessa salaisessa tutkimuslaitoksessa touhuillaan erään uudentyyppisen viruksen parissa. Virus kuitenkin pääsee irti ja paikan keskustietokone sulkee paikan ja tappaa siellä olevat ihmiset. Sinne sitten lähetetään erikoisjoukot pysäyttämään tietokone. Mutta se ei olekaan aivan helppoa, sillä siellä liikkuu zombeja ja muita ihmemölliäisiä.

Pelielokuvilla on aina ollut melko huono maine ja yleisesti ottaen se on melko aiheellistakin. Vähintään kohtalaisesti onnistuneet pelielokuvat on laskettavissa kahden käden sormilla. Ja kun ohjaajan ja käsikirjoittajan pallille pistetään Paul W.S. Anderson, niin ei hyvää seuraa.

Tässä pökäleessä on kyllä kaikki se pielessä, mikä vain voi olla. Elokuvan pitäisi olla kauhua, mutta enpä kuitenkaan löytänyt sitä. Kauhua ei tässä yksinkertaisesti ole. Zombit ja muut kummajaiset varmaan luulevat olevansa pelottavia, mutta ne ovat enneminkin naurettavia. Muutenkin joidenkin otusten kohdalla huomaa liian selvästi, että ne on luotu tietokoneen avulla. Ei tekijöillä muutenkaan ole ollut mitään hajua siitä, miten kauhua synnytetään. Niitä ölliäisiä näytetään koko ajan ja vieläpä erittäin tarkasti. Tällainen kunnon kauhun ystävä suorastaan kammoksuu tuollaista tapaa tehdä kauhua. Hirviöitä kun kuuluisi näyttää mahdollisimman vähän ja epätarkasti.

Toimintakohtauksetkin ovat todella surkeita. Niissä on käytetty äärimmäisen typerää leikkaustyyliä, joka tekee toimintakohtauksista todella epäselviä. Osa ampumakohtauksista on muutenkin pilattu tarpeettomilla hidastuksilla. Myös Milla Jovovichin zombiepotkimiset ovat välillä hupaisaa katseltavaa. Toiminnan puolella ei tätä elokuvaa voi pitää hirveän viihdyttävänä.

Toteutus on muutenkin todella surkeaa. Typerän MTV-leikkauksen ja surkean CGI-efektien lisäksi Resident Eviliä rassaa todella kehno kässäri. Dialogista ei ole mihinkään. Käsikirjoituksessa on myös lukuisia mokia ja juonenaukkoja. Mokat ja juonenaukot ovat jopa niin isoja, että täytyy oikein ihmetellä, eikä kukaan tätä rainaa tehdessä huomannut niin ilmeisiä ongelmia. Elokuva on muutenkin todella ennalta-arvattava. Ei ole kovin vaikea arvata, milloin joku monsteri hyökkää jonkun nurkan takaa ja kuka kuolee. Jotkut kohtauksetkin on tehty todella typerästi. Esimerkiksi silppuritunnelikohtaus on suorastaan naurettava, vaikkei sitä sellaiseksi ole varmaan tarkoitettu.

Eli käteen jää taas yksi syy haukkua pelielokuvia. Voi vain ihmetellä, miksi niitä edes tehdään, kun onnistumisia tapahtuu kuitenkin vain harvoin. Ei tätä voi millään kutsua onnistuneeksi leffaksi. Ehkä se voi yhden kerran viihdyttää, mutta enempää ei tästä ole.

nimimerkki: Ville

Arvosteltu: 03.01.2007

Lisää luettavaa