Mielenkiintoinen ja tunnelmallinen alku hukataan lopussa.

6.10.2007 23:23

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: , ,
Alkuperäinen nimi:The Reaping
Valmistusvuosi:2007
Pituus:99 min

Uskonnolliset teemat ovat olleet yksi kauhuelokuvien kiehtovimmista teemoista jo vuosien ajan. Mm. Manaajan, The Omenin, Stigmatan ja melko heikon End Of Daysin sisimmässä kirkko piilottelee salaisuutta, jonka tarkoitus ei välttämättä ole aina niinkään hyvästä. Nyt Stephen Hopkins (Predator 2) kokeilee ilmestyskirjan enteillä pelaavaa kauhuelokuvaa The Reaping-Kuoleman Sadonkorjuu pätkässä.

Pienessä Louisianan kylässä sattuu kummia. Joki muuttuu vereksi, heinäsirkat alkavat parveilla, ruoat pilaantuvat hetkessä, karjaeläimet kuolevat ja taivaalla nähdään outoja ilmiöitä. Kylään lähetetään hiljattain perheensä menettänyt tutkija Katherine Winter (Swank), hänen hyvä ystävänsä Ben (Elba) ja arvostettu professori Doug (Morrissey). Aluksi porukka pitää tapahtumaa pelkkänä taikauskon vääristymänä, mutta toisaalla pappi Costigan (Rea) on päässyt selvyyteen mitä on tapahtumassa. Pian ilmestyskirjan tapahtumat alkavat näyttää todelta, vai ohjaako joku näitä tapahtumia?

The Reaping imaisee lähtökohdiltaan mielenkiintoiseen ja mystiseen maailmaan, jossa pahuus on päässyt kukoistamaan pienessä kylässä. Tapaukseen ollaan sekoittu sopiva määrä mytologista tutkielmaa ja uskonnollista kauhuelokuvaa, joista yhdistyy mielenkiintoinen, jokseenkin hieman yllätyksetön kauhuelokuva. Verinen joki on kieltämättä hienonnäköinen ja muutkin tapaukset saavat tunnelman nousemaan hyvinkin tarinan ympärille. Heikoimillaan Reaping sortuukin sitten lopulla heikohkoon CGI-hyönteispelleilyyn ja tavanomaiseksi psykopaattitrilleriksi – mikä sinänsä on harmi kun alkupuoli lupailee niinkin toimivaa kauhuelokuvaa.

Hilary Swank on ihan siedettävässä roolissa kaiken menettäneenä tutkijanaisena. 28 Viikkoa Myöhemmin punaista koodia määrännyt Idris Elba ja Basic Instinct 2:ssa itsensä pilannut David Morrissey tekevät kelpo sivuroolit tapauksen kimpussa olevina tutkijana ja professorina. Stephen Rea on tyystin jätetty kaiken taakse pienessä papin roolissa.

Kokonaisuutena The Reaping jää kovinkin keskinkertaiseksi kauhuelokuvaksi ilmestyskirjan ennusteista ja niiden tapahtumista. Mielenkiintoinen ja tunnelmallinen alku hukataan lopussa turhaan tehoste- ja Cgi-mässäilyyn. Verinen joki on kuitenkin näkemisen arvoinen juttu, jos ei mikään muu.

nimimerkki: andy

Arvosteltu: 06.10.2007

Lisää luettavaa