1.1.2004 20:11

Alkuperäinen nimi:Dreamcatcher
Valmistusvuosi:2003

Tässä meillä on lyhyen ajan sisään toinen elokuva, johon markkinamiehet ovat saaneet huomioni kiinnittymään. Mitenhän minä tästä elokuvasta kertoisin että tarina kuulostaisi edes osittain järkevältä, paljastamatta kuitenkaan liikaa. No yritetään.

Neljä kaverusta tutustuivat jo nuorena samanikäiseen kehitysvammaiseen poikaan Duttitsiin. Pojat saivat Duttitsilta yliluonnollisen kyvyn, jonka kanssa kaikki elävät omalla tavallaan. Parikymmentä vuotta myöhemmin kaveruksilla on vuosittainen tapa kokoontua eräkämpälle metsästämään, mutta tänä vuonna he eivät ole metsässä yksin eläinten kanssa, vaan mukana on vieraita ilmakehän ulkopuolelta…

Huomasin kolleegani arvostelusta että kyseessä on Kingin kirjan filmatisointi. En tiennyt sitä etukäteen kuten en oikeastaan mitään muutakaan tästä elokuvasta. Elokuva alkoi hyvänä ja mielenkiintoisen tuntuisena kaverielokuvana. Näyttelijät ovat hyviä (esimerkiksi Band of Brothers:sta tuttu Damian Lewis), roolit mielenkiintoisia ja homma etenee mukavasti.

Sitten yhtäkkiä alkaa tapahtua kummallisia asioita ja hämmennyin hieman, vaihtuiko tässä elokuva yhtäkkiä toiseksi ? No ei onneksi vaihtunut. Vaikka yliluonnolliset tapahtumat ovatkin loppuosan tapahtumien taustalla, mistään varsinaisesta sci-fi:stä ei ole kyse. Mielenkiintoinen elokuva jonka parissa vierähtää ihan huomaamatta reilut pari tuntia.

Arvosteltu: 01.01.2004