Loistava merirosvoelokuva, jonka katsoo aina vain uudestaan.

12.2.2008 16:40

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Valmistusvuosi:2003
Pituus:143 min

Olen lukenut kaikki Pirates Of the Caribbean romaanit, ja sitten joululahjaksi tuli tämä kolmen elokuvan paketti. Elokuva on tehty tyylillä ja huumorilla, eikä siitä vauhtia tosiaankaan puutu. Mustan Helmen kirous on ehdottomasti paras merirosvotarina (elokuvia en ole tämän sarjan lisäksi juuri nähnytkään) mitä olen koskaan nähnyt.

Elokuva kertoo nimensä mukaisesti merirosvoista, ja sijoittuu Karibianmerelle. Pelätty merirosvo Barbossa (Geoffrey Rush) kaappaa kuvernöörin tyttären, ja tytön ystävä Will Turner(Bloom)päättää pelastaa hänet ja joutuu turvautumaan merirosvokapteeni Jack Sparrown (Depp) apuun. Ja siitähän tietenkin alkaa hurja takaa-ajo, josta ei vauhtia puutu, siis hienointa merirosvoelokuvaa.

Näyttelijäntyö on hyvää. Johnny Depp on loistava roolissaan hurjapää Sparrowna, ja lähes yhtä tasokas on hänen vihollistaan Barbossaa näyttelevä Geoffrey Rush. Keira Knightley ja Orlando Bloom jäävät sitten vähän taustalle, mutta kyllä hekin ihan hyvät roolisuoritukset tekevät. Myös musiikki on hienompaakin hienompaa.

Elokuvan hahmotkin ovat erittäin mielenkiintoisia. Jack Sparrow on (hyvin) omalaatuinen persoona merirosvokapteenina, ja hänen vihollisensa Barbossalla taas on juuri perinteisen merirosvon luonne. Yritän siis kertoa että hahmot eivät ole tyhjiä persoonia, toisin kuin joissain erikoistehostepaukuissa joissa keskitytään vain tehosteisiin eikä henkilöihin tai tarinaan panosteta pätkän vertaa. Ja tämä elokuvahan on kaukana sellaisesta.

Mustan Helmen kirous on loistava merirosvoelokuva, jonka jaksaa katsoa aina vain uudestaan. Se ei milloinkaan ala tuntua tylsältä, vaan sen katsoo läpi uudestaan ja
uudestaan, ja aina se viihdyttää. Tätä voi suositella kaikille. Katsokaa tämä, mutta jos ette pidä tästäkään, niin älkää katsoko jatko-osia. Jos taas pidätte tästä kovasti katsokaa kaikki osat.

Arvosteltu: 12.02.2008

Lisää luettavaa