Kiva brittipätkä, jossa paha saa palkkansa. Kirjaimellisesti.

23.7.2004 02:06

Alkuperäinen nimi:Now you see her
Valmistusvuosi:2001

Pintaa syvemmältä on pienen budjetin TV-leffa ja murtokeikkarymistely ale-oluiden luvatusta maasta. Juoni ei kummoisia tarjoa, mutta ote on perusvarmaa brittituotantoa, josta tulee mieleen montakin engelsmannien laatusarjaa. Pääosaankin on löydetty sumusaarten draamojen vakiokasvo eli Amanda Holden (Smack the pony, Kiss me Kate), joka vaihtelee hiustensa väriä Alias-henkisesti ja viettelee miehiä huijaripimuna. Perässä kulkee tietenkin iso lauma katkeria miehiä.

Leffassa Amanda näyttelee Jessica-nimistä miestennielijää, ja sympaattinen Joe Absolom on hänen huijauksiensa ykkösapuri Lewis. Mukaan varkaiden leikkikentälle sotkeentuvat vielä ex-poikaystävä, pahasti petetty ja katkera ex-sänkykumppani ja museotyöntekijä Mark, jota viilataan linssiin pahemman kerran. Ryöstön kohteena on kykytaiteen merkkiteos eli leikkihai, joka ui mömmössä keskellä allasta, ja kyllähän se Amanda juonittelee rahat itselleen hain ja parin muun kustannuksella. Myös Mark osoittaa omien hoksottimiesna toimivuuden ja pelailee korttejaan kuvioissa hyvin.

Pintaa syvemmältä ei ehkä raapaise missään vaiheessa pintaa syvemmältä, mutta siitä huolimatta se viihdyttää koko kaksituntisen kestonsa ajan. Näyttelijäjoukko vakuuttaa jokainen omalla tavallaan, ja yleensä niin pitkästyttävistä ”hei nyt tehdään vuosituhannen ryöstökeikka”-leffoista tämä menee ehdottomasti kärkeen. Oikeus ei ehkä lopussa toteudu, mutta toteutuukos se oikeastikaan? Ei taida, joten sanotaan, että Pintaa syvemmältä on kiva brittipätkä, jossa paha saa palkkansa. Kirjaimellisesti.

Arvosteltu: 23.07.2004