Kauhuelokuvana ei toimi, mutta asennetta muuttamalla siitä saa revittyä (tahatonta) komiikkaa oikein olan takaa.

14.7.2007 17:44

Alkuperäinen nimi:Phantoms
Valmistusvuosi:1998

Phantoms – Aaveet on yksi niistä elokuvista, jotka olen jo aikaa sitten unohtanut VHS-kaapin perukoille. Yksinäisen ja tylsän illan ratoksi päätin pelotella itseäni katsomalla tämän ns. ”kauhupläjäyksen”. Metsään meni sen suhteen, mutta ihan hyvän komediakokemuksen tästä sentään sai irti.

Juoni on yksinkertaisuudessaan seuraava. Sisarukset Lisa ja Jennifer matkaavat suuresta kaupungista viettämään mukavaa lomaa leppoisaan pikkukaupunkiin, mutta homma ei ota oikein onnistuakseen – kaikki kaupunkilaiset tuntuvat kadonneen. Eipä aikaakaan kun ruumiita alkaa löytyä mitä eriskummallisimmista paikoista. Parivaljakon onneksi paikallinen sheriffi apulaisineen saapuu aseistettuna paikalle ja perinteinen kissa-hiiri -leikki tuntemattoman vihollisen kanssa voi alkaa.

Hyvistä alkuasetelmista huolimatta elokuva sanalla sanoen kusee. Kauhuelokuvalta odotetaan luonnollisesti pelottavia ja säväyttäviä kohtauksia ja edes jonkunlaista juonta, mutta tässä rainassa moisiin herkkuihin ei törmätä. Survival horror -pelimäinen meininki ei onnistu alkuunkaan ja loppuratkaisukin on kaiken kaikkeaan naurettava.

Uskaltaisin suositella elokuvaa vain vannoutuneille Ben Affleck-faneille, herra kun on ainoa katsomisen arvoinen asia koko rainassa. Muuten suosittelen jättämään koko leffan omaan arvoonsa. Kauhuelokuvana se ei toimi alkuunkaan, mutta asennetta muuttamalla siitä saa revittyä (tahatonta) komiikkaa oikein olan takaa.

nimimerkki: Ookami

Arvosteltu: 14.07.2007