Hyvä valinta, jos Hollywoodin nykyjännärit alkavat kylllästyttämään.

24.8.2006 22:59

Arvioitu elokuva

Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:無間道
Valmistusvuosi:2002
Pituus:100 min

Lau Kin Ming (Andy Lau) on työskennellyt pitkään poliisissa, mutta hän todellisuudessa tekee hommia huumerikollisille. Mutta myös huumerikollisten porukassa on myyrä nimeltään Chan Wing Yang (Tony Leung). Samanaikaisesti sekä poliisit että huumerikolliset tajuavat, että heidän joukoissaan on myyrä, ja kumpikin taho yrittää ottaa heidän keskuuteensa soluttautuneen tyypin kiinni.

Infernal Affairs on todella onnistunut rikosjännäri. Jännitystä luodaan hitaasti, mutta varmasti musiikin avulla. Katsoja pistetään tässä leffalle koville ja hän joutuu jännittämään päähenkilöiden puolesta. Toimintaa ei tässä leffassa paljon ole, mutta se puoli on toteutettu kaikin puolin hyvin. Poliisin työ on vaarallista ja veri roiskuu. Myös kamerakäyttö on varsin hallittua, vaikka muutama kamerakikkailu onkin hieman piinaavaa. Infernal Affairs poikkeaa paljon Hollywoodin nykyjännäreistä, joten jos alkavat tuon unelmatehtaan jännärit puuduttamaan, niin tähän voi huoletta tarttua.

Myös näyttelijätyö onnistuu hyvin. Andy Lau ja Tony Leung ovat loistavia myyrinä. He saavat hahmoistaan todella paljon irti. Myös huumejengin päällikköä Samia näyttelevä Eric Tsang on loistava. Eikä muistakaan näyttelijöistä voi sanoa mitään pahaa.

Arvosteltu: 24.08.2006

Lisää luettavaa