Erityisesti sivuosien ihmekööri on paikallaan.

14.11.2002 20:13

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Nurse Betty
Valmistusvuosi:2000
Pituus:110 min

Alehylly veti jälleen puoleensa ja tällä kertaa tarttui mukaan Nurse Betty. Leffan valintaan vaikutti ohjaaja Neil LaBute joka on kunnostautunut mustan huumorin saralla. Tosin aikasemmat tuotannot eivät ole olleet Holly-koneiston läpikäyneitä.

Betty elää totaalitampioukkonsa kanssa joka kauppaa autoja, hyödyntää sihteerinsä antimia ja sekoilee tomukauppiaiden kanssa. Bettyn intohimona on saippuasarja, jonka maailmaan onneton tarjoilija uppoutuu liiaksikin. Sattumien kautta Betty ajautuu nenäkkäin ihailemansa sarjan komean päätähden kanssa…

Nurse Bettyssä on annettava tunnustus hyvin onnistuneille näyttelijävalinnoille. Golden Globen Bettyn osasta napannut Renèe Zellweger ei ole ainoa onnistuja. Morgan Freeman ja Chris Rock pahiksina tekevät heille totutusta poikkeavat roolit. Mutta erityisesti sivuosien ihmekööri on paikallaan.
Hyvää leffassa on myös lopputahinat, joihin on maltettu säästää pari ylläriäkin.

Pointseja Nurse Bettyltä syö leffan keskiosa, joka laahaa verrattuna alkuun ja loppuun. Ohjaajan tunnusmerkki, musta huumori unohtuu, ja linja ei pidä läpi leffan.

Nurse Betty on keskiketterä leffa joka pyörähtää mainiosti kotikatsomossa TV:n uusintojen sijaan.

Arvosteltu: 14.11.2002

Lisää luettavaa