Mainos: Lainaa yritykselle netistä – toimi näin saadaksesi parhaan yrityslainan

28.1.2024 08:00

Mainos: Yrityslaina.com

Etsitkö lainaa yritykselle netistä? Vaihtoehtojen määrä saattaa hämmentää, sillä nykypäivänä rahoitusalalla toimii kymmeniä rahoitusyhtiöitä, jotka tarjoavat lainarahaa suomalaisille yrityksille. Oikean lainaratkaisun löytäminen voi olla työn ja tuskan takana, mikäli hommaan lähtee täysin puhtaalta pöydältä. Harva kun on perehtynyt lainarahoituksen korkotasoihin, kuluihin ja ehtoihin täydellisesti ennestään.

Juuri monimutkaisen markkinatilanteen vuoksi monet yrittäjät turvautuvat ulkopuoliseen apuun. Rahoitusmarkkinan asiantuntijat tarjoavat palveluitaan suomalaisille yrittäjille myös yrityslainojen vertailussa esimerkiksi yrityslaina.com sivustolla. Asiantuntijoiden avulla voit kilpailuttaa lainatarjouksia netissä kätevästi muutamassa minuutissa. Näin sinun ei tarvitse itse lähteä etsimään tietoa jokaisesta rahoituslaitoksesta, vaan saat tarjoukset luotettavilta lainanmyöntäjiltä hetkessä sähköpostiisi.

Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia tärkeitä seikkoja, jotka tulee ottaa huomioon yrityslainaa etsiessään. Jos tavoitteenasi on löytää paras yrityslaina netistä, seuraa vain alla olevia ohjeita. Näin vältät sudenkuopat ja pääset edistämään yritystoimintaasi lainarahalla jopa alle 24 tunnissa.

Onko lainan ottaminen yrityksellesi oikea ratkaisu?

Ennen kuin edes aloittaa lainojen vertailemisen, kannattaa harkita tarkasti, onko yrityslainan ottaminen sopiva valinta omalle yritykselle. Monessa tapauksessa niin ei välttämättä ole. Lainarahaan liittyy aina kuluja korkojen ja muiden maksujen muodossa, joten lainan tarjoaman hyödyn tulisi vastata sen hintaa. Jos tuottosuhde on kohdallaan, lainaraha antaa yrityksellesi niin suurta etua, että siitä kannattaa maksaa.

Mikäli käytät yrityslainaa pelastaaksesi yrityksesi vaikeasta tilanteesta, muista että laina tulee aina maksaa takaisin. Ojasta allikkoon hyppääminen ei kannata, joten sinulla olisi oltava vedenpitävä toimintasuunnitelma lainarahan varalle. Epätoivoisessa tilanteessa saattaa joskus olla parempi hyväksyä kohtalonsa kuin kaivaa kuoppaa yhtään sen syvemmäksi kuin se jo on.

Useimmissa tapauksissa yrityslaina netistä on kuitenkin erittäin hyvä valinta. Nopea lainaratkaisu selkeillä ehdoilla tarjoaa yritykselle mahdollisuuden tehdä hankintoja, joita se muuten ei voisi tehdä. Myös uusien toimitilojen vuokraaminen, markkinointikampanjat ja liiketoiminnan tukeminen sesongin ulkopuolella ovat tavallisia ja päteviä syitä yrityslainan ottamiseen.

Nyrkkisääntö lainatarpeen selvittämiseksi on selkeä: ota lainaa vain, jos tarvitset sitä. Ja jos tarvitset sitä, varmista pystyväsi maksamaan laina takaisin sovittujen kuukausierien mukaisesti.

Ota lainaa yritykselle netistä huippunopeasti

Kun päätät ottaa lainaa yritykselle, netin kautta se onnistuu huippunopeaan tahtiin. Sinun ei tarvitse tätä nykyä edes poistua kotoasi lainarahaa saadaksesi. Tee vain lainahakemus netissä, kirjoita sopimus ja odota, että rahat saapuvat yrityksesi tilille. Koko prosessi voi parhaassa tapauksessa olla valmis alle 24 tunnissa, joten lainarahalla voi hoitaa pikaisenkin rahantarpeen hetkessä kuntoon.

Toimi näin saadaksesi parhaan yrityslainan:

  1. Valitse sopiva lainasumma ja laina-aika
  2. Kilpailuta lainatarjoukset asiantuntijoilla
  3. Tutki parhaat tarjoukset huolellisesti itse
  4. Sovi lainan tarkoista ehdoista lainanmyöntäjän kanssa
  5. Kirjoita lainasopimus ja rahoita yritystoimintaasi haluamallasi tavalla

Suoraan sopimusta kirjoittamaan ei silti kannata kiiruhtaa. Itse asiassa yrityslainojen kanssa on oltava vieläkin tarkempi kuin kuluttajalainojen, sillä ensin mainitut eivät asetu kuluttajansuojalain alaisuuteen. Toisin sanoen tekemäsi lainasopimus on pätevä riippumatta siitä, millaiset lainaehdot siihen on kirjattu. Niin sanottuja kohtuuttomia ehtoja ei siis yrityslainojen kohdalla tunneta.

Parhaan yrityslainan löytäminen askel askeleelta

Ensimmäiset päätökset lainanhakuprosessissa esimerkiksi yrityslaina.io sivustolla ovat halutun lainasumman ja laina-ajan valitseminen. Lyhyemmät lainat ovat aina halvempia kuin pidemmät, ja niiden saaminen on myös helpompaa. Jos kyseessä on uusi yritys, jolla ei ole aiempaa lainahistoriaa, ei sille todennäköisesti myönnetä kaikkein pisimpiä lainoja.

Laita kuitenkin hakulomakkeeseen juuri ne lukemat, jotka edustavat ideaalia lainaa yrityksellesi. Näin voit antaa asiantuntijoiden etsiä sinulle lainatarjoukset, jotka vastaavat haluamaasi lainaa mahdollisimman tarkasti. He tuntevat rahoitusalan perusteellisesti ja osaavat kertoa, mikäli hakemasi laina on epärealistinen yrityksesi historiaan ja mahdollisiin vakuuksiin nähden.

Kun rahoitusalan asiantuntijat ovat kilpailuttaneet lainatarjoukset puolestasi, esitellään ne sinulle sähköpostitse. Saat sähköpostiisi muutamia sopivimpia tarjouksia, joista voit valita omasi. Mukana voi olla tarjouksia niin pankeilta kuin muiltakin rahoituslaitoksilta. Kaikkia tarjouksia yhdistää se, että ne edustavat markkinahuippua luotettavilta lainanmyöntäjiltä.

Tutki saamasi tarjoukset joka tapauksessa aina tarkasti itse. Mikäli jokin niistä miellyttää, voit siirtyä suoraan lainan myöntävän tahon juttusille. Silloin on hyvä hetki kysyä kaikesta lainaa koskevasta. Selvitä todellisen vuosikoron suuruus, kuukausierien maksuaikataulu ja mahdollisten lisäkulujen laatu. Rahoituslaitoksen edustajan tulisi osata vastata kaikkiin kysymyksiisi selkeästi, ja näiden tietojen on oltava näkyvästi esillä myös itse sopimuksessa.

Lainasopimuksen kirjoittaminen on nykypäivänä erittäin nopeaa. Kun olet tyytyväinen sopimukseen, voit yksinkertaisesti allekirjoittaa sen sähköisesti ja vahvistaa näin yrityksesi lainan. Rahat lähetetään välittömästi yritystilillesi, ja ne ovat käytettävissäsi jo seuraavana arkipäivänä.

Millainen lainaratkaisu sopii sinun yrityksellesi?

Kun haet lainaa yrityksellesi netistä, voit tehdä sen ilman vakuuksia. Yllä kuvattuun prosessiin ei siis vaadita yritykseltäsi mitään vakuuksia, vaan voit saada rahoitusta liiketoiminnallesi helposti, kunhan lainan takaajan luottotiedot vain ovat kunnossa.

Vakuudettoman lainan ohella on kuitenkin olemassa toinenkin lainaratkaisu eli vakuudellinen yrityslaina. Sitä kannattaa todella harkita, jos tarvitset hieman suuremman lainan ja omistat jonkinlaista vakuudeksi sopivaa kiinteää omaisuutta. Kysy asiasta alan ammattilaisilta siinä vaiheessa, kun kilpailutat yrityslainaasi. Näin he osaavat paremmin etsiä sinulle oikeat tarjoukset.

Vakuudellisen yrityslainan suurin hyöty on siinä, että säästät vakuuksien avulla selvää rahaa. Lainanmyöntäjän ottama riski on vakuuksien myötä pienempi, ja se näkyy suoraan korkokuluissasi. Tästä syystä voit saada vastaavan lainan kuin ilman vakuuksia, mutta selvästi paremmilla ehdoilla.

Nämä lainaratkaisut sopivat erityisesti pidempiaikaisille lainoille, joiden maksuerät on suunniteltu tarkasti. Joskus yrityksen rahantarve voi kuitenkin olla erilainen. Siksi yrityksille tarjotaan myös kolmatta rahoitusvaihtoehtoa, yritysluottoa.

Yritysluoton avulla voit saada pikaisen lainan milloin tahansa ja maksaa sen takaisin omaan tahtiisi. Se vastaa siis tässä suhteessa pitkälti kuluttajaluottoja. Yritysluoton avulla voit säästää yhtä lailla kuin vakuuksillakin, joskin hieman eri tavalla. Koska korkoa maksetaan vain niistä päivistä, jolloin luottoa on käytetty, voit säästää kuluissa maksamalla luoton takaisin mahdollisimman nopeasti.

Mieti tarkasti, millainen lainaratkaisu on yrityksellesi sopivin. Yksin päätöstä ei tarvitse tehdä. Alan ammattilaiset ovat ulottuvillasi ilmaisen konsultointipalvelun muodossa, joten käytä heitä hyödyksesi. Näin löydät taatusti juuri sen parhaan lainan omalle yrityksellesi.

Lisää luettavaa