Transformers- ja Armageddon-ohjaaja tekee pandemialeffaa, koska sellaisen ihmiset haluavat nähdä?

Michael Bay on lähettänyt Bruce Willisin räjäyttämään Maata uhkaavaa taivaankappaletta ja luotsannut lelusarjaan pohjautuvaa jättimäistä elokuvasarjaa lippukassoja helisyttäen. Isomman luokan leffoja tekevä tuottaja ja ohjaaja on nyt iskenyt näppinsä varsin ajankohtaiseen aiheeseen.

Bay tuottaa seuraavaksi pandemiajännärin, joka kulkee nimellä Songbird. Sen saattamista tuotantoon on kiirehditty, sillä elokuvaa on tarkoitus kuvata yhä todellisen virusepidemian sulkemassa Los Angelesissa. Vaikka esim. sosiaalinen media on täynnä parkua siitä, kuinka maailman nykytilanne alkaa jo tuskastuttaa, Bay on vaikuttaa uskovan, että tälle elokuvalle on varmasti tilaus.

Oletettavissa on, että elokuvan kuvauksissa käytetään uusia erikoisjärjestelyjä, jotteivät sen näyttelijät ja muu tekijäryhmä altistuisi mahdollisille tartunnoille. Tosin elokuva- ja tv-alan eri työntekijäkillat eivät ole aivan saaneet valmiiksi ohjeistuksiaan siihen, mitä nämä järjestelyt olisivat. Songbirdin kuvausten kiirehtimistä ei ole yleisesti katsottu kovin hyvällä, kun monen jo ennen epidemiasulkua aloitetun elokuvan kuvauksia ei jatketa edelleenkään.

Songbirdin ohjaajana Bay ei aio toimia, vaan siihen tehtävään on asetettu mm. metalliyhtyeelle Alice in Chains musiikkivideoita ohjannut Adam Mason. Mason on myös käsikirjoittanut pandemiaelokuvan yhdessä pitkäaikaisen tekijäparinsa Simon Boyesin (Misconduct) kanssa.


Lähteet: We Got This Covered, Deadline

Kuva: Universal/Transformers: Viimeinen ritari, 2017


R. Isoviita 20.05.2020 klo 14:21

Uusimmat uutiset